На трећој седници Привредног савета о приступној саобраћајници са „Милоша Великог” и асфалтној бази у Невадама 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На трећој седници Привредног савета о приступној саобраћајници са „Милоша Великог” и асфалтној бази у Невадама
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
20.10.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На самом почетку седнице, председник Привредног Савета општине Драгољуб Вукадиновић,

обратио се члановима изразивши задовољство што пандемија вируса Covid 19 није значајно оштетила привреду Горњег Милановца. Вукадиновић је овом приликом нагласио да је циљ данашње седнице информативног карактера али и подстицајног за реализацију планираних активности.


Након усвајања Записника са друге седнице Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац упознао је чланове Савета, да је СО усвојила детаљан план регулације за Приступну саобраћајницу и да је завршен идејни пројекат, као и да су се стекли услови за експропријацију, која би требало да буде завршена до Нове године, када се очекује и потписивање уговора.


Вредност читаве инвестивије увећана је на 18 милиона и 600 хиљда евра- рекао је Ковачевић и објаснио - цена је увећана због накнадно предвиђених приступних путева саобраћајници, али и због тога што ће уз први део трасе од Металца бити урађене пешачке стазе, осветљење, аутобуска стајалишта и све што је неопходно за функционисање мештана у овом делу града. Како је најављено, радови на изградњи приступне саобраћајнице требало би да почну у марту, са новом грађевинском сезоном.


На Седници представљен је урбанистички пројекат за изградњу затвореног базена у Горњем Милановцу. Представници фирме „Урбан пројект“ из Чачка, рекли су да је предвиђено да дужина базена буде 23 а ширина 18 метара, док је планирана дубина од 1.5-3 метра. У оквиру објекта предвиђен је ресторански простор, спа центар, свлачионице, кабине за пресвлачење, тоалети, 2 канцеларије и благајна. Према процени, капацитет је за око 200 купача, а током летње сезоне затворени и отворени базен би функционисали као целина. Постојећа филтер станица ће бити реконструисана и подмириваће потребе оба базена. Вредност инвестиције је око 1,5 милиона евра, а цена ће највише зависити од начина на који ће бити решено енергетско напајање.


Једна од тема била је и изградња асфалтне базе у Невадама, где је потврђено да су предузећу „Ар градња“ одобрени локацијски услови за мобилну бетонску базу, а да за асфалтну још увек није стигло одобрење. Овом приликом разговарало се и о решавању проблема водоснабдевања и канализације у индрустријској зони Велереч, као о раду радне групе за екологију.


Иначе, на следећој седници биће предложена нова два члана Привредног савета, који ће заменити Александра Марковића и Ненада Вучићевића. 


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac sednica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.495.125 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)