Копаоник затворио ски сезону 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Копаоник затворио ски сезону
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
09.04.2019 | 0 коментар(а)



Скијашка сезона на Копаонику завршила се 8. априла, након 126 дана рада. За време трајања ски сезоне,

која је почела 6. децембра, у овом ски центру скијало је више од 220 хиљада скијаша. Први пут ове сезоне је број скијаша био у константом расту, без обзира на школски распуст и празнике, па је током сваког дана на стазама скијало између 5 и 7 хиљада љубитеља спортова на снегу. Највише скијаша забележено је 7. фебруара, када је на стазама скијало више од 8 хиљада скијаша. Такође, значајно је промењена структура ски карата која се продаје у односу на претходне године, па Копаоник више није "викенд" дестинација, већ туристи долазе на вишедневне одморе.

Из Скијалишта Србије наводе да ће ову скијашку сезону памтити по изузетним пословним резултатима, по великом и константном броју скијаша током целе зиме, али и по до сада незапамћеној количини снега. Највиша висина снега измерена је 15. фебруара и износила је 117 центиметара.

Нове инвестиције, нове ски стазе, нови ски лифт на Мариним водама, осветљење на стази Панчић, бројне забавне активности попут вожње такси табачем и санкање су много допринеле да интересовање ове зиме буде још веће. Скијалишта Србије су током целе сезоне организовала и бројна музичко-забавна дешавања, као и хуманитарну ски трку са Нурдор-ом, где је прикупљено више од 700.000 динара за нову родитељску кућу у Београду.

Након завршетка скијашке сезоне, Скијалишта Србије почињу припреме за почетак летње сезоне, чији је почетак планиран за средину јуна месеца.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kopaonik skijalista srbije gotova ski sezona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.170.102 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)