Стиже гас и у села, радници на терену 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стиже гас и у села, радници на терену
Trenutno na sajtu: 515       |       Podeli:
13.09.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Општина Топола је до сада у гасификацију уложила око девет милиона евра. Целокупна територија општине биће покривена гасном

мрежом укључујући и села. Ову значајну инвестицију општина Топола је спровела у сарадњи са Србијагасом која је инвеститор. Предузеће ДМ Инвест из Смедеревске Паланке, партнер је општине Топола и изводе радове на сеоском подручју. Према речима председника СО Топола у већини села је одрађен прикључак за гас а ових дана ради се у селима Липовац, Шуме и Доња Трнава.

„Циљ је да гас дође до сваке куће на сеоском подручју, 68 км мреже кошта око 1.200 000 евра. Општина Топола финансира имовинско правне односе који су на нама да их решимо, док Србија гас финансира остало. Веома значајна инвестиција која је урађена у нашој општини, драго ми је да све иде по плану и да се посао приводи крају“, изјавио је за ТопПрес Драган Јовановић.

Вермер бушилица, фото: ТопПрес

Јовановић је у своје домаћинство у селу Блазнава већ увео гас а ево шта је потребно уколико се грађани одлуче за овај енергент.

„Потребно је да власник домаћинства дође у општину у одељење за Урбанизам, задужен је  Драган Стојановић. Са собом да понесе личну карту, извод из катастра парцеле за кућу коју прикључује на гас. Цена прикључка је 104.000 динара и може се плаћати наредних седам година уз рате потрошње. Кућа наравно мора бити легализована или да је у процесу легализације. Потврда тога добија се у општини“, наводи Јовановић.

У селу Липовац неколико грађана је већ одлучило да се прикључе на гас па су радници фирме ДМ Инвест одрадили прикључак до њихових кућа.

Према речима радника фирме ДМ Инвест у селу Липовац су их лепо дочекали. Нису имали већих потешкоћа током протеклих пет дана колико су већ у селу, радови се одвијају по плану.

ГЗС/ ТопПрес

Радници фирме ДМ Инвест у Липовцу, фото: ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.202.288 посета
Тренутно на сајту: 515 посетилац(a)