Од данас нови круг пријаве за субвенције за фискализацију 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Од данас нови круг пријаве за субвенције за фискализацију
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
15.03.2022 | 0 коментар(а)



Министар финансија Синиша Мали најавио је да данас почиње нови круг пријављивања обвезника фискализације за субвенције државе за прелазак

на нови модел, који је од огромног значаја за борбу против сиве економије.
Министар је подсетио да је рок за прелазак на нови модел фискализације 1. мај ове године и нагласио да неће бити никаквог померања рокова.

"Питање субвенција дефинисано је Уредбом Владе Србије, којом се предвиђа да ће обвезницима бити уплаћено 100 евра по сваком продајном месту и по сваком фискалном уређају још 100 евра, а за привреднике који нису у систему ПДВ-а, тај износ ће бити увећан за 20 одсто", рекао је Мали.

Нагласио је да ће пријављивање на порталу Пореске управе еПорези бити могуће до 5. априла.

Да би се пријавили за субвенције, додао је Мали, обвезници фискализације прво треба да, уколико то нису урадили, пријаве податке о локацијама продајних објеката.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.173.595 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)