У чачанској Општој болници у протекла 24 сата преминуле три особе од вируса корона 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У чачанској Општој болници у протекла 24 сата преминуле три особе од вируса корона
Trenutno na sajtu: 325       |       Podeli:
10.11.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На свим одељењима чачанске болнице која су претворена у ковид сустем смештена су 92 пацијента,
Општа боолница у Чачку, Фото: ГЗС

а на жалост јуче су преминуле три особе, једна из Горњег Милановца и два смртна случаја из Чачка. У протеклом дану обављено је 123 прегледа и примљено 12 нових пацијената, а две особе са тежом клиничком сликом транспортоване су за Београд.

Др Михајло Луковић, руководилац Радног тима за праћење вируса корона

„Појавили су се и нови тестови за антиген на корону, сензитивни су исто као и ПЦР, и јуче од 61 тестираног позитивних је било њих 30, што значи да је вирус има добру раширеност и да је присутан у популацији. Што се тиче самоизолације, на подручју Моравичког округа су тренутно 204 особе на мерама самоизолације, у Чачку 130, у Горњем Милановцу 68, у Лучанима двоје и Ивањици четири особе. Инспекцијска служба наводи да је током прошле недеље било 130 инспекцијских надзора, од тога је шест под мерама и против њих се подносе пркршајне пријаве. Полицијска управа је три угоститељска обејекта верификовала да су прекршила забрану радног времена” рекао је руководилац Радног тима за праћење вируса корона, др Михајло Луковић.
У последњих неколико дана повећан је број амбулантних прегледа, а смим тим повећан је и број пријема.

Др Мирослав Сретеновић, директор Опште болнице у Чачку

„Иначе, са повећањем броја пријема и пацијената, мењају се и клиничке слике, а један део тих пацијената који је на болничком лечењу је погоршаног здравственог стања, ти пацијенти иду према респираторној слабости. Јако забрињва податак да смо имали три смнртна случаја. Најмлађа је пацијентикиња из Горњег Милановца, рођена 1966. Други преминули пациејнт рођен 1954. и трећи 1948.године. Релативно млади, али сви су мали пратеће болести”, казао је др Мирослав Сретеновић, директор Опште болнице у Чачку.

Респираторни центар пребачен је у коронарну јединицу, а интерно у ковид систем.
” Чачанска болница је у хроничном недостатку особља, али за сада успевамо да покријемо црвену зону. Ако би се број обололелих драстично повећао, онда бисмо баш имали проблем”, закључио је др Сретеновић.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Presek kovida Radni tim. Cacak prminule tri osobe

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.270.473 посета
Тренутно на сајту: 325 посетилац(a)