Атлетски дан у Чачку, 10. маја: Крос РТС-а, штафета и ноћна трка 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Атлетски дан у Чачку, 10. маја: Крос РТС-а, штафета и ноћна трка
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
26.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Јединствена спортска манифестација биће одржана 10. маја у Чачку. Атлетски спортски дан замишљен је у четири сегмента.
Организациони одбор манифестације: Мирослав Петковић, Ивана Вукајловић и Милош Стеванић, фото: РИНА

„Дан почиње Кросом РТС-а у 10:00 часова на спортским теренима СЦ Младост. Од 17:00 до 19:00 часова биће одржан Јавни час односно представљање спортских организација града Чачка и презентација 28 спортова на специјално припремљеним теренима и полигонима који ће бити представљени на Градском тргу. Од 20:00 часова штафетна трка 4х800 метара, нешто што досада није прављено у оваквом облику у граду, где ће учествовати све средње школе и чачански факултети, и прилика да се потрчи централним градским улицама. Екипе ће бити састављене од четири члана два мушкарца и две девојке. Иако би ова комбинована штафета требало да привуче и највећи број суграђна, круна вечери је професионална ноћна трка `Гранд при` Чачка, која би требало да почне у 21:00 час. До 30 професионалних атлетичара из седам Европских земаља уз професионалне судије и тв пренос. На крају ће бити организован и концерт за све присутне а у преговорима смо са нашим најпознатијим бендовима”, рекао је члан Организационог одбора Мирослав Петковић.
Он је додао да се овим јединственом манифестацијом даје велико признање атлетском спорту као краљици спортова, а уједно најављује почетак радова на новој атлетској стази на теренима СЦ „Младост” која би требало да се заврши до краја године како би Чачак могао да буде домаћин озбиљних атлетских такмичења.

Директор СЦ „Младост” и члан Организационог одбора испред чачанског Спортског савеза Милош Стеванић казао је да се на Кросу РТС-а очекује преко 3.000 учесника.
„Прошле године вратили смо ову манифестацију на наше терене, која се одржава у Србији већ 29 година. Озбиљан тим људи на себе је преузео велики задата да организују први спротски дан у Чачку”, истакао је Стеванић.

Спортском манифестацијом „Чачак без граница и атлетска краљица” пробијају се границе када је спорт у Чачку у питању.

„Приремили смо пехаре и медаље. Очекујемо госте из Атлетског савеза Србије, Олимпијског комитета, Министарства спорта, Спортског савеза Србије, Републичког завода за спорт као и специјалне госте Веру Николић, Данета Корицу, Драгутина Топића, Снежану Пајкић Срејовић, Веру Јефтић, Ивана Павловића и наше истакнуте чачанске атлетичаре”, рекла је Ивана Вукајловић такође члан Организационог одбора манифестације.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.123.321 посета
Тренутно на сајту: 482 посетилац(a)