Taнасковић: Доживео сам непријатност у ПУ Чачак 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Taнасковић: Доживео сам непријатност у ПУ Чачак
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
16.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Шеф одборничке групе Двери у Скупштини Чачка, Алексадар Танасковић, у саопштењу достављеном медијима

истакао је да је под претњом привођења позван у Полицијску станицу, а да је тамо како каже био третиран као најгори криминалац.

У Саопштењу се даље наводи:

“Полицијска управа у Чачку, на челу са начелником г. Даријевићем наставила је прогон и малтретирање представника опозиције. Посебно је симптоматично да Полицијска управа појачава притисак на опоненте режима СНС-а, сваки пут када опозиција у Чачку се супротставља власти СНС-а, или када опозиција даје подршку легалним протестима грађана.

Наиме, дана 14.јануара 2019. године, у 19 часова и 10 минута добио сам позив из Полицијске управе града Чачка да се појавим у Полицијској управи у што хитнијем року под претњом привођења на основу захтева Прекршајног суда из Чачка. Позив је извршио полицајац Кнежевић.

На моје питање зашто се позивам толико касно, зашто је толико хитно да морам да се јавим у тако кратком времену и зашто нисам обавештен раније током дана, добио сам образложење, прво од полицајца Кнежевића, а затим и од његовог предпостављеног г. Јелића да ми се овим обавештењем „чини услуга“ и да они могу да ме приведу кад год желе у периоду од 6 часова до 22 сата, и да ће ме привести ако се одмах не одазовем?!!

Полицајац Кнежевић је током разговора био веома непријатан и поставио сам питање зашто се третирам као обичан криминалац, иако ничим нисам то изазвао, полицајац је поновио став да ћу бити приведен ако се одмах не одазовем.

Ако је познато да је полицијска управа у Чачку у рацијама запленила 14 грама марихуане (?!!). Када су у питању најтежа кривична дела, попут убиства или крађе, полиција се „договара“ са осумњиченима или окривљенима кад да дођу у полицијску станицу. Ако је забележено на изборима у Драгачеву како се полицајци злоупотребљавају у политичке сврхе од стране СНС-а, остаје нејасно шта је било толико хитно и важно да се у вечерњим сатима представнику опозиције уручи позив за појављивање пред судијом прекршајног суда!!?

Посебно у светлу тога да на позиву се констатује да се може доћи сваког радног дана, без навођења рока, у периоду од 8 часова до 15 часова.

Због малтретирања и покушаја застрашивања од стране полиције поднећу свим инстанцама пријаву против одговорних.

Потпуно је јасно зашто народ и грађани немају поверење у полицију као институцију, јер сличне ствари доживљавају многи мирни грађани сваког дана, а највећи број најтежих кривичних дела, попут крађа, убистава, дроге, остаје нерешено. Грађани се питају да ли полиција постоји да приводи оне мирне и лојалне грађане или да заштити народ од криминала.

Овим и оваквим понашањем полицијске управе у Чачку, на челу са Начелником г. Драшком Даријевићем, полиција у Чачку се поново ставља у службу партијских интереса СНС-а и обављају најпрљавији послови за актуелни режим. Са променом власти сви они који су свој положај злоупотребили морају одговарати, а полиција не сме се стављати у службу партијских интереса једне политичке опције.

Ја разумем да власт хвата нервоза јер протести почињу и у Чачку, једном од највећих центара опозиције у Србији, али треба да знају да нас претњама и полицијским застрашивањем не могу зауставити у борби против ове бахате и лоповске власти”, написано је у Саопштењу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dveri tanskovic policija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.774.219 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)