Откривање бисте и представљање дводелне књиге посвећене Добрици Ерићу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Откривање бисте и представљање дводелне књиге посвећене Добрици Ерићу
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
20.10.2021 | 0 коментар(а)



Кнић - У понедељак, 25. октобра, тачно у подне, у дворишту Средње школе „Добрица Ерић” у Книћу,

биће откривена биста самоуком академику српске поезије Добрици Ерићу (1936-2019) и први пут ће јавности бити приказана двострана књига са два наслова на укупно 406 страница. Бисту ће открити колектив те средње школе, Друштво српских домаћина и Удружење књижевника Србије.

Први наслов „Над Сербиом срце”, у којој је 86 српских књижевника даривало по једну песму у спомен лика и дела Добрице Ерића, док је други наслов „Самоуки академик пезије”, где су савременици, с привелегијом да упознају и друже са Ерићем даривали своје текстове о лику и делу стихотворца.

Књиге је приредио Миливоје Трнавац, а издавачи су Удружење књижевника Србије (УКС) и Друштво српских домаћина (ДСД).

После добродошлице проф. Љиљане Маринковић - директорке Средње школе „Добрица Ерић” у Книћу, о дводелној књизи и лику и делу Добрице Ерића говориће његов вишедеценијски пријатељ из Удружења књижевника Србије - Драган Лакићевић, главни уредник „Српске књижевне задруге”. У име доброчинитеља учеснике ће поздравити г. Нићифор Аничић, председник Друштва српских домаћина. У пригодном културно - уметничком програму учествоваће ученици Средње школе „Добрица Ерић” из Кнића и ученици из Враћевшнице - одељења у саставу Основне школе „Десанка Максимовић” из Горњег Милановца, познати српски песници и културно-уметничка друштва.

Вајар бисте Добрице Ерића је проф. Зоран Ивановић са Факултета примењених уметности.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


knic predstvaljanje knjige otkrivanje biste

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.648 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)