Oд ове године ФТН у Чачку уводи електронску пријaву зa упис нових студената 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Oд ове године ФТН у Чачку уводи електронску пријaву зa упис нових студената
Trenutno na sajtu: 584       |       Podeli:
22.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - За два дана почиње пријава на конкурс за упис 46.генрације студената на ФТН у Чачку.
Фото: ГЗС

Ове године године по први пут, а по препорукама Министарства просвете и Универзитета, биће омогућена и електронска пријава на конкурс.
„Сви наши кандидати на сајту факултета могу да нађу пријаву и да је попуне. Сва документа (сведочанстав из средње школе,диплома, извод из матичне књиге рођених и уплатница за пријаву на конкурс) треба да буду скенирана и закачена заједно са приајвом.приајве с еоавњају од 24.до 26.јуна.Ове године неће бити потребе да долазе на факултет. Они који су у Чачку могу да вођу на факултет, па ће код нас на исти начин да се пријаве. Пријемни испит ће бити 2.јула. Иначе, ове године на свих шест студијских програма уписијемо 320 студената, од чега 260 студената на буџет,а упис ће бити завршен до 11.јула" рекао је др Милан Плазинић продекан за наставу ФТН.

др Милан Плазинић, продекан за наставу ФТН

Он је додао да ће накнадно бити објављен распоред долазака на факултет.Првог и другог дана биће упис оних који су се рангирали за буџет, а трећи дан је за самофинасирајујће стуиденте , стим што ће битио и померања листа, каои претходних година.„Тренутно је најатрактивнији програм информационе технологије , где се прима 130 студената. Кандидати који не упишу факултет у првој жељи, моћиће од 12. до 14.јула да дођу на ФТН и упишу се на преостала слободна места", закључио је Плазинић.

 

Милица ђоковић, потпредседница Студентског парламента

„Оно што је карактеристично за овогодишњи упис и пријемни испит, према мерама Мнистарства просвете, ми смо прилагодили саму припремну наставу за пријемни испит као и материјал кој ће будући стгуденти добити.Припрема за пријемни испит одржавана је онлајн путем, као и Дан отворених врата, где је присуствовало више од 200 средњошколаца. Као студент овог факултета, могу истаћи да све кандидате очекује не само пуко учење и дружење и оно што ме посебно радује јесте чињеница да је техника све више у моди у нашем друштву и да је женска популација много више заинтересована него ранијих година", рекла је Милица Ђоковић, потпредседница Студентског парламента.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


upis novioh studenata elektronsak prijava ftn

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.961.158 посета
Тренутно на сајту: 584 посетилац(a)