У соби ухваћено чак девет змија, ту су биле годинама уназад и само пуком срећом нико није настрадао 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У соби ухваћено чак девет змија, ту су биле годинама уназад и само пуком срећом нико није настрадао
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
05.10.2021 | 0 коментар(а)



Ужице – Током летњег периода змије су правиле велике проблеме Ужичанима, али слична

ситуација наставила се и током јесени. Како и обично бива познати змијолавац из града на Ђетињи, Арсеније Хаџи Басур, јавио се на прво звоно кад му је зазвонио телефон и отишао на адресу. А, онда на другом спрату породичне куће, код бака Мире, уследио је шок чак и за њега.

„Ухватио сам девет змија, никад толико нисам био изненађен с обзиром да су код бака Мире задовољавјући хигијенски услови, уређено је и двориште. Очигледно је да је једна змија давно ушла у собу, била ту дуго времена и онда се накотиле. Упсешно сам их ухватио сваку до једне и однео у природу. Бака Мира је била нема од шока кад је видела са ким је делила собу годинама уназад“, изјавио је за РИНУ змијоловац из Ужица.

Он истиче да иако су и двориште и кућа били изузетно чисти, није реткост да се ови опасни гмизавци увуку у куће на периферији због билизине дрвећа и шуме.

„У таквим случајевима где постоји вероватноћа да се змија увуче саветујем да улазна врата буду увек затворена, а где има мале деце на вратима да се стваља амортизер. На прозоре који су нижи од пола метра обавезно да буде постваљена мрежица и такође није пожељно да се стабла надвијају над терасе, чак и на кровове. Уређеност дворишта и хигијенски услови у кући се подразумевају, а све остало је у Божијим рукама“, рекао је Арсеније за РИНУ.

Овај змијловац осим змија уклања и гнезда страшљенова који такође могу представљати велику опасност за кућу и њене укућане. Неколико убода ових инсеката за човека могу бити смртоносни.

 

РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UZICE ZMIJE ZMIJOLOVAC SOBA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.507 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)