Чачански Дом здравља добио ново санитетско возило 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чачански Дом здравља добио ново санитетско возило
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
26.05.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Министарство здравља Владе Републике Србије, у оквиру пројекта `Хитан одговор Републике Србије на Ковид 19`
Ново санитетско возило чачанског Дома здравља, Фото: ГЗС

доделило је Дому здравља у Чачку ново санитетско возило, `Фиат Дуцато`, чија је вредност око пет милиона динара.

Дом здравља у Чачку до сада је поседовали 12 санитетских возила, која су служила како превозу поацијената до установа примарне и секундарне здравствене заштите, тако и превозу поцијената између установа секундарне и терцијарне здравствене заштите.

Др Александар Пајовић, директор Дома здравља Чачак, Фото: ГЗС

”Ми имамо довољан број возила и та возила се одржавају, сервисирају. Међутим, наша санитетска возила, због двоструког посла који раде. И посла превоза пацијената ка другим установама, прелазе годишње око 500.000 километара. То је огроман број и када поделитем, видите у просеку колико једно возило прелази. Имамо десетак, дванаест возила и поред тога имамо мала возила, у патронажној служби и служби хгитног лечења, тако да наша возила прелазе годишње око 700.000 километара”, рекао је Александар пајовић, директор Дома здравља у Чачку.

Он се осврнуо и на обим посла са којим је, у претходне две године и трајања корона епидемије, била суочена примарна здравствен заштита.

Ново санитетско возило чачанског Дома здравља, Фото: ГЗС

„Примарна здравствена заштита је поднела велики терет, јасно је на свом нивоу, секундарни и терцијарни на свом нивоу. Био је огроман број прегледа, лабораторија, превоза, излазака у кућне посете и мислим да смо одговорили задатку,. Тако да нам је ова донација значајна, јер чачански Дом здравља, поред редовне своје делатности, службе хитне медицинске помоћи, превоза пацијената од куће до болнице и назад, раид и онај део који припада секундару, а то је превоз пацијената од наше болнице до секундарних и терцијарних установа и назад. И у крајњем случају, сви ми заједно, и Болница и Дом здравља и сва министарства, сви треба и са локалном самоуправом да будемо у служби наших градјана и да се супротставимо свим надаћама и проблемима који нас затичу”, истакао је Пајовић.

Додели санитетског возила присуствовао је и Владан Милић, заменик градоначелника Чачка, који је најавио скори почетак изградње Здравствене станице у Љубићу, али и новог хируршког блока у оквиру чачанске Опште болнице.

Владан Милић, заменик градоначелника Чачка, Фото: ГЗС

„Град Чачак такође помаже здравствени центар, и болницу и Дом здравља поготово у последње две године у време короне. Обезбедјивали смо све оно што једна члокална самоуправа може да обезбеди здравственимустановама. Санитетски материјал и остала опрема. Заједно са Владом Републике Србије и Минситарством здравља, само што није почела изградња Здравствене станице у Љубићу, и план је изградња хируршког блока у кругу Опште болнице али и реконструкција одређених клиника у болничком кругу”, рекао је Милић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DOM ZDRAVLJA CACAK SANITET SANITETSKO VOZILO DONACIJA KORONA PRIMARNA ZASTITA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.478.697 посета
Тренутно на сајту: 314 посетилац(a)