Промоција монографије Војнофилмски центар „Застава филм” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Промоција монографије Војнофилмски центар „Застава филм”
Trenutno na sajtu: 617       |       Podeli:
19.02.2019 | 0 коментар(а)



У среду 20. фебруара 2019. године у 14.00 часова у Дому Војске Србије, одржаће се промоција књиге „Војнофилмски центар „Застава филм”,

аутора Стевана Јовичића, мр Вукомана Миловановића и Милуна Вучинића.

У монографији Војнофилмски центар „Застава филм” представљена је војна кинематографија у Србији која бележи више од једног века постојања, од формирања Филмске секције при Врховној команди све до данас. Протеклих седамдесет година сведок времена и хроничар историје у Војсци је Војнофилмски ценар „Застава филм”. Аутори бележе све промене са којима се сусретала ова филмска кућа од оснивања Предузећа за производњу филмова Југословенске армије, 1948. године све до данас. Филмска продукција која је настала у овом временском периоду хронолошки је представљена. Представљени су километри филмске траке који чувају слике из војничког живота, наставне и документарне филмове, друштвене догађаје и учешће припадника војске у културном и јавном животу. Аутори хронолошки бележе сва филмска остварења, награде и признања не само у војној, већ у целокупној филмској продукцији. Лица с друге стране камере, филмски радници који стоје иза наведених дела изнедрили у високопрофесионалне филмске раднике, препознатљиве у целокупној филмској кинематографији у Србији.

Монографију Војнофилмског центра „Застава филм” представиће рецензенти Радослав Зеленовић и Миле Јованић, редитељ Срдан Голубовић, аутор књиге Милун Вучинић и потпуковник Зоран Курпеж.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.160.622 посета
Тренутно на сајту: 618 посетилац(a)