Основана Академија струковних студија Западна Србија 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Основана Академија струковних студија Западна Србија
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
23.09.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Академија струковних студија Западна Србија са седиштем у Ужицу основана је од

стране Владе Србије у склопу реформе високог образовања, наводи се на сајту града. Академија је формирана од бивших високих школа струковних студија у Ужицу и Ваљеву и треба да допринесе што бољем обучавању младих за рад у стартап центру који ће ускоро бити отворен у Ужицу.

Оснивање Академије која ће бити смештена у простору бивше касарне у Крчагову и креће са радом наредне школске године, је важан корак за Ужице на путу ка будућем универзитету.

Потпредседник Националног савета за високо образовање Бранислав Јеремић је навео да у Србији тренутно има 47 високих школа струковних студија, а план је да се од њих формира 14 академија.

„Формирањем академија у Кикинди, Пироту, Ужицу и Шапцу смањиће се и миграције ка развијеним центрима Србије. Није све само у Београду и Крагујевцу. Млади ће имати прилику да у својим градовима уче, а касније и раде у стартап компанијама.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је истакао да је формирање Академије потврда да у последњих неколико година Ужице уз помоћ Владе успева да потврди регионални значај као седиште Западне Србије.

Петковић: Формирањем Академије Ужице потврдило регионални значаја као седиште Западне Србије, фото: сајт града Ужица

„Ово је важан дан за развој високог образовања у Ужицу, зато што ће ова Академија заједно са Педагошким факултетом бити центар развоја високог образовања у нашем граду и предуслов да млади остају да уче, раде и живе у свом граду. Следи акредитација заједничких образовних програма ове Академије и Факултета техничких наука из Новог Сада за струковне и мастер студије.“

На конститутивној седници је формиран привремени Савет струковних студија Западна Србија за чијег председника је изабрана Јелена Раковић Радивојевић. Донет је Правилник о раду и формирана комисија која треба да донесе Статут Академије.

 

Радио Луна / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice akademija strukovne studije zapadna srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.836.060 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)