Замисао да се дечаци чачанског краја врате на фудбалски терен 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Замисао да се дечаци чачанског краја врате на фудбалски терен
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
25.04.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - И у условима ванредног стања у Србији настала је замисао како да се дечаци из чачанског краја врате на

фудбалски терен. Предлог је потекао од познатог фудбалског тренера и педагога Мијаила Коларевића, уз подршку Спортског центра "Младост" у овом граду.

Замишљен је као хуманитарни турнир свих младих фудбалских селеција са подручја града али све, разуме се, зависи од дана када ће се дозволити јавна окупљања и спортске приредбе и живот у овој средини вратити у редовне околности.

Ево шта у својој иницијативи нама достављеној у електронском облику наводи Коларевић:

" Идеја нам је да путем писаних и електронских медија упознамо широку фудбалску јавност о овој хуманитарној акцији која има за циљ да окупи што је могуће већи број екипа-узраста, пре свега клубова из Чачка. Наравно и осталих уколико буде заинтересованих, што значи да је ово турнир отвореног типа. Када смо рекли хуманитарни, циљ нам је између осталог био да и ми спортисти –фудбалери, дамо један мали допринос у смислу помоћи оболелим од корона вируса,а ожалошћенима за губитак најмилијих, да умањимо тугу. Да код  деце развијамо у овој још увек тешкој ситуацији, не само фудбалске способности, већ да стварају победнички менталитет-дух, способност за лакшу адаптацију у различитим ситуацијама у спорту али и у друштву, вођењу рачуна о успеху у школи, односу према старијима и да не набрајамо више. Али морамо да нагласимо да овог пута желимо да дамо акценат на стварању осећаја за друге, односно оне којима је потребна туђа помоћ. Да им увек буду на услузи и да им помогну у оквиру својих могућности у било ком смислу и да то раде свесно као што рече један велики ум „задовољство је давати као што је задовољство и примати“ и у томе лежи смисао и лепота живота када можеш-имаш коме да даш али и од кога да примиш. У овом случају давање не подразумева само учешће-игру на терену-турниру који нема такмичарски карактер, већ и новчана средства-уплата која се може сматрати без обзира на симболичан износ да је то више знак пажње, а који износи 100,00 динара по играчу.

                Очекујемо да ће се овој акцији прикључити и тренери као пример, а што се тиче родитеља као и евентуално посетилаца, њима ће бити омогућено да у посебне кутије које ће бити постављене поред аут линија, по свом нахођењу учествују у донацијама, а верујемо да ће ову нашу акцију подржати у смислу благонаклоног образложења и други наши суграђани, да дају свој допринос у смислу материјалне помоћи и то путем жиро рачуна СЦ „МЛАДОСТ“  који ће благовремено објављени. Наравно, ову информацију-објављивање и велику помоћ очекујемо од наших локалних медија.

                Средства која се буду прикупила би се у сагласности са људима из Локалне самоуправе, овде пре свега мислимо на првог човека (када је власт у питању), Градоначелника Милуна Тодоровића, уплатила првог дана по завршетку турнира.

 

-ПОСЕБНА НАПОМЕНА-

-ко је дао идеју (увек неко може да је да)

-ко је прихватио исту

-ко је прихватио да помогне, подржао у било ком смислу је најмање важно.

                Нико од, под наводницима поменутих али и неименованих не жели да учествује из користољубља, неке захвалности, награде или било чега у смислу спортског-друштвеног рекламирања. Једноставно осећамо се дужним-обавезним да дамо део себе онима којима ће то бити од користи. А што се тиче друштвених, спортских и других признања, наравно да има оних који то заслужују и треба их, не само поменути већ и додати и исказати све почасти за све оно што су учинили да (једноставно речено) не дође до већег броја наших суграђана оболелих а посебно умрлих. У односу на њих, ми смо само пратећа сенка. Уосталом свесни смо да се нешто конкретније у вези ове хуманитарне акције мора рећи-написати, јер она није могла доћи сама од себе, али (извините на сугестији) нека то не буде нападно.

                Поштоване „КОЛЕГЕ“, од вас очекујемо велику помоћ око организовања, одазивања и спровођења турнира.

                Наводницима код колега сам желео да вам кажем да сте по свему изнад мене-нас.

 

БРОЈ КЛУБОВА СА ПОДРУЧЈА Г.Ф.С. ЧАЧАК

                        КОЈИ ИМАЈУ МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ КАО И ЕВЕНТУАЛНИХ УЧЕСНИКА

                                                              ХУМАНИТАРНОГ ТУРНИРА

 

  1. ФК „БОРАЦ“
  2. ФК „СЛОБОДА“
  3. ФК „ПОЛЕТ“ ЉУБИЋ
  4. ФК „БИП“
  5. ФК „ЧА-94“
  6. ФК „МЛАДОСТ-РАДОСТ“
  7. ФК „ГАУЧОСИ“
  8. ФК „СПАРТА-КИНДЕР“
  9. ФК „АРЕС“
  10. ФК „ОМЛАДИНАЦ“ ЗАБЛАЋЕ
  11. ФК „СЛАТИНА“
  12. ФК „ОРЛОВАЦ“
  13. ФК „РУДАР“ БРЕСНИЦА
  14. ФК „МЛАДОСТ“ ПРЕЉИНА
  15. ФК „ПОЛЕТ“ ТРБУШАНИ
  16. ФК „ПРИЈЕВОР“
  17. ФК „ЈЕДИНСТВО“ КОЊЕВИЋИ
  18. ФК „ЈЕДИНСТВО“ ГОРЊА ГОРЕВНИЦА

 

Верујемо да ће се за турнир пријавити 20-27 екипа.

Радно тело које ће организовати и водити овај турнир:

-СЦ „МЛАДОСТ“ -  Милош Стеванић

-ФК „МЛАДОСТ-РАДОСТ“- Михаило Коларевић.

 

Суорганизатори:Ф.С.Г. ЧАЧАК -  З. ВУЈИЧИЋ, ДР МИХАИЛО ЛУКОВИЋ, ПУРИЋ" - истиче Коларевић у свом предлогу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mladost sport fudbal

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.506.465 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)