ПОЛИТИЧКА ПИЈАЦА 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
ПОЛИТИЧКА ПИЈАЦА
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
24.07.2013 | 0 коментар(а)



Чачак - Након недавног бројчаног повећања одборничке групе СНС у чачанском парламенту и њихових најава да ће

Све у интересу грађана "часна реч"...

због тога затражити градоначелничко место, ни њихов кључни коалициони партнер НС не седи скрштених руку. Према сазнањима "Блица", ова странка током недеље ће обелоданити трансфер једног одборника Двери у своје редове.

Политичка пијаца у Чачку ради 24 сата дневно. Најпре је дугогодишњи први човек чачанског СПО Милан Лазовић прешао у редове љутих противника из СНС, а како сазнајемо, један од најжешћих критичара актуелне градске власти из редова Двери Никола Новаковић прећи ће у Нову Србију.

- Не желимо ни да потврдимо ни да демантујемо ту информацију. Све ћемо обелоданити на конференцији за медије у среду – речено нам је у НС.

Иако су поједини одборници Двери на друштвеним мрежама изразили огорченост Новаковићевом одлуком да пређе у НС, у овом покрету званично не желе да коментаришу могућност да ће изгубити један одборнички мандат. Бошко Обрадовић, први човек Двери у Чачку, које у локалној скупштини имају 13 представника, истиче да је више него очигледно да је у току борба НС и СНС за градоначелничко место.

- Читава ујдурма је у функцији одржавања на власти и забашуривања одсуства резултата градског руководства у првих годину дана. Уместо вођењем града они се сада баве куповином одборника из других одборничких група. То је, изгледа, једино што знају да раде – наводи Обрадовић.

Према незваничним информацијама, Новаковићу, који је кореограф фолклорних игара, за прелазак из опозиције у владајућу коалицију понуђено је запослење у чачанском Дому културе. А, да је рат за одборнике попримио обележје политичке сапунице сведоче поуздане информације да су и напредњаци нудили Новаковићу да им приступи, али их је, наводно, он одбио незадовољан што у тој партији постоји неколико струја.

Однос снага у локалном парламенту сада ће највероватније бити 15:14 за Нову Србију, али најављују се нови политички трансфери. Чаршија већ бруји о томе да ће и напредњаци у наредних неколико недеља бити бројнији за још једног одборника, а како се може чути, рачунају и да ће поједини заступници ДС прећи у странку Душана Петровића, чиме ће се отворити простор за нове унутарскупштинске маневре.

ДС: нема одговорности према грађанима

- Најновија дешавања у Скупштини града плод су политичке трговине, а свакако не идеолошког престројавања појединих одборника. Ово је још један доказ да су владајућим странкама у граду важнији власт и привилегије које она носи, него резултати и одговорност за преузету власт. Очигледно је да треба мењати и изборни систем јер се на овај начин обесмишљавају избори – наглашава први човек чачанских демократа Драган Брајовић.


Владимир Никитовић

Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.130.758 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)