Двери: До када ће Вучић толерисати и чувати корумпиране кадрове у сопственим редовима? 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Двери: До када ће Вучић толерисати и чувати корумпиране кадрове у сопственим редовима?
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
29.05.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Општинска организација Двери у Новој Вароши указује на проблем који већ дуго постоји у тој општини,
Фото: ГЗС

а односи се на велику корупцију коју надлежне државне институције немо посматрају, скривајући све предате материјалне доказе у својим фиокама.

"Општина Нова Варош је једно од ретких места у Србији где Српска напредна странка (СНС) није на власти. Пад са власти у Новој Вароши је управо проузрокован корупционашким марифетлуцима челника СНС-а у општини, што су грађани одмах препознали и увидели", наводи се у саопштењу Двери.

Пратећи вишегодишње ставове и програмска начела председника СНС-а, актуелног премијера, изабраног председника и координатора свих служби безбедности, Александра Вучића, корупција је канцер српског друштва, истичу Двери и постављају питање, зашто је толерише међу својим људима, у овом случају, у Новој Вароши?

"За пет година власти СНС и Александра Вучића, све је остало на речима, без икаквих конкретних дела. Но, шта је било - било је, сада ваља видети шта нас очекује у блиској будућности. Став Двери је јасан - борба против корупције мора бити бескомпромисна. Доказ за то је управо деловање у општини Нова Варош, у којој су Двери показале спремност да се супротставе корупцији и са њом изађу на крај", пише у саопштењу.

За осам месеци, колико су Двери део владајуће већине у Новој Вароши, упућено је 15 кривичних пријава надлежним тужилаштвима.

Наводе да су ове пријаве послате на већи број адреса и нису засноване на сумњи, већ их прате обрађена папирологија и докази.

За сада надлежна тужилаштва немају у плану да процесуирају владајући врх СНС-а у Новој Вароши, тврде Двери, додајући да су због тога приморани да остале кривичне пријаве, а којих има у великом броју, задрже за неко друго време када ће закон бити доступан и једнак за све.

"Потпуно нам је јасно да је у оваквој држави, у којој све зависи од једног човека, немогуће очекивати да институције слободно раде свој посао и буду верни чувари правде, реда и закона. То је проблем који грађани осећају већ годинама и тешко ће се нешто суштински променити под актуелном влашћу. Ипак, то није разлог да не позовемо најмоћнијег човека у држави, актуелног премијера, изабраног председника, координатора свих безбедносних служби и председника владајуће СНС, Александра Вучића, да свој председнички мандат отпочне чишћењем редова сопствене странке и на тај начин покаже барем део спремности да учини оно што годинама говори – да се обрачуна са корупцијом", саопштавају Двери.

Обрачун са корупцијом у Новој Вароши је добра прилика да сви режимски медији изнова подгреју причу о бескомпромисној борби против корупције изабраног председника, кажу у Дверима и додају да немају ништа против да на овом конкретном случају покупи хвалоспеве и медијски се промовише.

Двери саопштавају да је интерес општине Нова Варош да се са политичке сцене уклоне људи који и данас застрашују, прете одборницима, уцењују их, нуде станове, позамашне своте новца, разноразне послове, само да би се куповином одборника вратили на власт и наставили да раде у свом интересу и на корист своје личне имовине коју су вишеструко увећали вршећи четири године власт у тој општини..

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.442.818 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)