У току партерно уређење испред ОШ „Десанка Максимовић” и Машинско - електротехничке школе у Прибоју 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
У току партерно уређење испред ОШ „Десанка Максимовић” и Машинско - електротехничке школе у Прибоју
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
01.10.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Простор испред Основне школе „Десанка Максимовић” и Машинско - електротехничке школе у Прибоју ових дана личи на велико градилиште.
Сређује се простор испред реконструисаних школа у Прибоју, фото: РИНА

Ради се пуном паром и користи лепо време. Након рекунструкције зграде Основне школе „Десанка Максимовић” која је 1. септембра спремно дочекала своје ђаке у обновељеном, и по савременим мерилима, опремљеном простору и привођењу радова на реконструкцији зграде Машинско - електротехничке школе која ће своје ђаке у старој, односно потпуној реновираној згради, примити за месеца дана, дакле од 1. новембра, на ред је дошло и партерно уређење ове две школе односно сређивање простора испред и око самих установа.

Тако се сређују платои испред школа, пешачке стазе, постављају ивичњаци а биће постављена и заштитна ограда у једном делу од Лимске улице, изградиће се и најмање 20 паркинг места за запослене. Радови су поверени прибојској фирми „Декор инвест” а вредност радова је непуних пет милиона динара док је рок за завршетак 60 дана, па би према уговору све требало да буде готово до 24. новембра.

Директорка фирме „Декор инвест”, Тамара Стојић

„Партерно уређење око ове две школе подразумева уградњу нових ивичњака, нових бехатон плоча а простор испред Гимназије и градске библиотека ће исто бити поплочан пратећи правац са тротоарима у Немањиној улици. Испред школе `Десанка Максимовић` доћи ће нова ограда у дужини од 75 метара са пешачким капијама, тако да ће новоформирани простор одлично изгледати”, рекла је директорка „Декор инвест” Тамара Стојић.

Укупно ће бити постављено нешто преко 1.400 квадрата бехатон плоча, око 400 метара ивичњака и 75 метара заштитне ограде поред основне школе.

Прибој добија савремен школски комплекс

„Све укупно ће се уклопити у урбанистичку целину са реконструисаним школама и са новоизграђеним пешачким стазама и мислим да ћемо добити један од најсавременијих школских комплекса у Србији”, казала је Стојић.

Иначе, преко 500 милиона динара финансирала је Влада РС на иницијативу локалне самоуправе преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Ових дана приводи се крају и изградња фискултурне сале, коју ове две школе до сада нису имале, а завршена је и топлана на биомасу у оквиру школског комплекс која ће поред ових установа загревати и Дечији диспанзер, Гимназију и ОШ „Вук Караџић”.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.874.789 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)