Čačanski „Vodovod” prošle godine poslovao sa gubitkom 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Čačanski „Vodovod” prošle godine poslovao sa gubitkom
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
07.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Gradski većnici grada Čačka na 66. po redu zasedanju Gradskog veća razmatrali su 29 tačaka dnevnog reda od kojih se kao najznačajnije izdvajaju izveštaji o poslovanju



JKP „Vodovod” Čačak i JKP „Gradsko Zelenilo” za prošlu, 2022. godinu i povećanje subvencija za solarne panele.

Javno preduzeće „Gradsko zelenilo” prošlu godinu završilo je sa plusom od 780.00 dinara, dok je JKP „Vodovod” radio sa gubitkom od 40,5 miliona dinara. Kao glavi razlog za ovaj negativni saldo navodi se odluka o neposkupljavanju cene vode prema krajnjim korisnicima, građanima grada Čačka.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ističe da ovo negativno poslovanje u prošloj godini nije ugrozilo rad i opstanak ovog preduzeća.

„To se, naravno, nije odrazilo na poslovanje i likvidnost ovog javnog preduzeća, jer su u prethodnim godinama bolje poslovali, te ovo javno preduzeće nije ugroženo. Vodovod ima 167 zaposlenih kao i pre šest godina, a prosek starosti je veoma visok i to nas zabrinjava. On iznosi oko 53 godine. Uspeli smo u prethodnih nekoliko meseci da podmladimo ovo javno preduzeće sa nekoliko mladih i visokoobrazovanih ljudi u pravnom i finansijskom sektoru ali i u projektnom birou”, rekao je prvi čovek Čačka.

Grad Čačak je povećao subvencije namenje postavljanju solarnih panela, za šta će se sada iz budžeta grada izdvajati šest miliona dinara, jednako izdvajanjima resornoh ministarstva.

„Povećanje iznosa za solarne panele, odnsono za privredne subjekte koji će konkurisati za ugradnju solarnih panela. Sada imamo šest miliona dinara iz budžeta grada Čačka i dodatnih šest miliona iz budžeta Mnistarstva rudarstva i energetike, ali smo povećali i prag upisa u APR privrednih subjekata koji mogu da konkurišu, da potpišu ugovore sa nama i kasnije izode radove našim sugrađanima, sa šest na dvadeset četiri meseca. U nekim lokalnim samouprava došlo je do nekih nepoznanica i nemogućnosti izvršenja takvih ugovora, zato što su te firme bile mlade i nisu bile spremne da izađu u susret građanima i zato smo mi taj prag podigli na 24 meseca od dana upisa u APR. Pretpostavka je da nisu u procesu likvidacije i da nisu u bilo kom vremenskom periodu bili u blokadi”, zaključio je gradonačelnik.

Od pet žalbi koliko ih je danas izneto pred čačnske odbornike, jedna je uvažena dok su četiri odbijene iz formalnih razloga.

Među ostalim tačkama dnevnog reda našao se i prvi aneks ugovora sa JP „Gradac” i dve stalne budžetske rezerve od po 300.000 dinara, namenjene dvema porodicama koje su pretrpele štetu izazvanu požarima.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK GRAD CACAK GRADSKO VECE VODOVOD GRADSKO ZELENILO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.330.913 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)