Кад су мали велики, у друштву писца за децу Николете Новак 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Кад су мали велики, у друштву писца за децу Николете Новак
Trenutno na sajtu: 584       |       Podeli:
04.10.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - У организацији Грaдске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у среду, 3. октобра чачански предшколци и основци

су се дружили са писцем за децу Николетом Новак, саопштено је из Градске библиотеке.

Током октобра, а оквиру Дечје недеље, запослени у чачанској Библиотеци труде се да малишане и ученике основних школа упознају са аутором који је занимљив, кога воле и који пише за њих. Овога пута велики пријатељ деце и животиња Николета Новак предшколцима из вртића „Сунце”, „Бамби” и „Мали капетан” говорила је о темама из својих сликовница, а деца су припремала игроказ за причу „Јежић Мики је често љут”, која је објављена у оквиру едиције „Приче из шуме”. Предшколци нису крили одушевљење, а костими које су носили су приказали како добре приче настављају да живе кроз младе нараштаје и како се међу публиком рађају нови читаоци.

Фото: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис”

Након предстaвљања пријатеља из шуме, саване и осталих малих-великих пријатеља из животињског царства, Николета Новак је уз пратњу библиотекара Дечјег одељења посетила ОШ „Милица Павловић”. Ученици првог разреда ове школе, као и њихови другари из вртића „Гимназион” пажљиво су слушали како се могу добро упознати кућни љубимци и да су они значајни за раст и развој сваке личности, а то је даровота списатељица вешто представила и у приручнику „Упознајмо кућне љубимце”. Посебно је Николета Новак истакла „и кућни љубимци и дивље животиње су деци својеврсна лекција о односима, о структури понашања, али уједно кроз моје књиге желим да вас научим да волите природу и животиње, јер тако ћете постајати и бољи људи и чланови друштва у ком живите”.

Николета Новак је по образовању ветеринар. Ради у ветeринарској клиници „Новак” у Београду и бави се лечењем кућних љубимаца. Вешто уклапа посао ветеринара и писца, па је до сада за ИК „Пчелица” објавила: илустровани приручник „Упознајмо кућне љубимце”, романе „Тако ми је причао Будимир” и „Теса, мала балерина”, едиције сликовница „Један дан са животињама”, „Приче из шуме”, „Пријатељи из саване”, „Кад су мали велики”.

Фото: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис”

Ради са децом у оквиру радионице „Плави пас” чији је циљ да деца науче како да се безбедно опходе према псима.

Од раног детињства Николета Новак је уживала у три ставри: у дружењу са децом, животињама и писању. И данас је подједнако испуњавају све три ставри, које се у њеном животу преплићу и допуњују, а да су резултати добри показује и гостовање у Чачку, јер је преко двеста предшколаца и ученика уживало у њеним причама и друштву.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


deca biblioteka druzenja pisac deca nikoleta novak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.212.009 посета
Тренутно на сајту: 585 посетилац(a)