,,Староседеоци“ подржали захтеве власника парцела на Моравском коридору 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
,,Староседеоци“ подржали захтеве власника парцела на Моравском коридору
Trenutno na sajtu: 312       |       Podeli:
09.02.2020 | 0 коментар(а)



Краљево-Власници парцела на територији Краљева преко којих ће проћи Моравски коридор незадовољни су ценом која им је понуђена као

надокнада, сматрајући је неправедном и неправичном.

По оценама које су се чуле на скупу у Милочају, неприхватљиво је и необјашњиво да земља која се налази дуж Западне Мораве на подручју Крушевца и Чачка вреди дупло више него у краљевачким селима.

Власници земље посебно су иритирани  различитом методологијом  у обрачуну накнаде у три града .Тако је Пореска управа у Крушевцу утврдила јединствену цену од 200 динара по квадратном метру,односно 20.000 по ару,у Чачку процена вредности је вршена на основу класе земљишта којом се дошло до цене од 20.000  до 22.000 динара по ару, док је у Краљеву цена одређивана према ранијим купопродајним уговорима    којим се дошло до максималне цене  од 5.000 у Цветкама до 10.000 по ару у суседном Милочају.

Састанку у Милочају присуствовали су  одборници и чланови Удружења староседелаца Краљева које има пет одборника у Скупштини града Краљева, оценивши да су незадовољство и захтеви оправдани.

,,Реч је о дискриминацији.Питамо се како је могуће да се власницима парцела у Чачку плати и до 220 евра по ару, у Крушевцу од 170 до 200 евра , а у Краљеву од 42 до 85 евра.Људи сматрају да је ауто-пут Прељина –Појате исти и у Чачку и у Краљеву,квалитет земље подједнак  и разлике не смеју да постоје или никако тако драстичне.Ми подржавамо захтеве мештана ових поморавских села да власт у Краљеву исправи ову неправду и утврди праведну и правичну надокнаду“.

Са скупа је упућен захтев Пореској управи и локалној самоуправи   у Краљеву да утврде нову прихватљиву цену,јер у супротном,како је закључено,власници парцела неће дозволити улазак механизације и извођење радова на њиховој земљи.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић раније је изјавила да се нада да ће се наћи најбоље решење,да би због овакве ситуације могло да дође до пуно судских спорова што би одуговлачило изградњу моравског коридора.

 

ГЗС/Миланко Даниловић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.379 посета
Тренутно на сајту: 313 посетилац(a)