Министарство финансира изградњу фудбалског терена на 1.200 метара надморске висине, вредност пројекта 30 милиона 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Министарство финансира изградњу фудбалског терена на 1.200 метара надморске висине, вредност пројекта 30 милиона
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
26.09.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Планина Златар следеће године добиће фудбалски терен и то на 1.200 метара надморске висине.
Председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић захвалан је министру Расиму Љајићу јер увек подржава нововарошке пројекте, фото: ГЗС

Вредност овог пројекта је 30 милиона, од чега ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација издвојити 20, а Општина Нова Варош 10 милиона динара.

"Наставља се са изградњом спортске инфраструктуре на Златару. Тако ће поред балон хале, бити изграђен и фудбалски терен о коме разговарамо већ две године, и тиме ће се ова планина као и сама Нова Варош позиционирати као дестинација за спортске припреме", рекао је данас потпреседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић који је посетио ову општину.

"Такав објекат недостаје Златару и не само да ће привући спортисте, него ће обогатити и саму туристичку понуду. Морамо повећати број гостију који долазе, и са перманентним улагањима учинити да понуда буде што разноврснија и садржајнија, како би они који долазе овде остали што дуже, и својом препоруком привлачили нове госте", истакао је Љајић.

Према његовим речима ово неће бити једина инвестиција јер већ почетком наредне године се очекују и други пројекти.



"Пре свега изградња пешачких стаза, јер је  ово идеално место за афирмацију активног одмора", казао је министар.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић сматра изградњу фудбалског терена, капиталном инвестицијом која је била договорена још 2017.

"Веома сам захвалан министру Љајићу који ни једне године није заборавио да подржи Нову Варош са значајним средствима када су у питању наши пројекти. Поред балон хале за које је најзначајније министарство туризма, ту је сада и пројекат фудбалског терена, који је велика инвестиција за нововарошку општину. Вредност инвестиције је 30 милиона динара. Министар нам је обећао 20 милиона, а наша локална самоупрва ће у току идуће године издвојити још 10, како би се овај пројекат реализовао. Ове године ћемо потписати уговор, а идуће јавну набавку када очекујемо да кренемо и у реализацију овог крупног пројекта, веома важног за нашу општину. Ми ћемо се трудити да још сарађујемо како би изградили Нову Варош, све спортске садржаје и подигли туристичке капацитете. Наша општина види једино излаз у развоју туризма, поред онога што улажемо у пољопривреду и привреду", рекао је Васиљевић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.118.616 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)