Одборник Двери Танасковић осуђен на четири месеца затвора условно 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Одборник Двери Танасковић осуђен на четири месеца затвора условно
Trenutno na sajtu: 569       |       Podeli:
21.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Алаксандар Танасковић (44), одборник Двери у Скупштини града Чачка, осуђен је на четири месеца затвора, условно на годину,

због кривичног дела насилничког понашања у Скупштини града, кад је свежњем материјала гађао и у главу погодио Игора Трифуновића, председника локалног парламента. Пресуду је, по оптужном предлогу Основног јавног тужилаштва, изрекао судија Основног суда у Чачку Владан Филиповић, у скраћеном поступку.

У изреци пресуде наводи се:
„Окривљени Александар Танасковић крив је што је 5. јула 2017. око 17.00 сати у сали Скупштине града Чачка, способан да схвати значај свог дела и да управља поступцима, вршењем насиља теже реметио јавни ред и мир, на тај начин што је као одборник Скупштине града Чачка, незадовољан одлуком председавајућег – оштећеног Игора Трифуновића, пришао до стола председавајућег и гађао га рисом папира – скупштинским материјалом са удаљености од око 2 – 3 метра, којим га је погодио у пределу изнад десног ока, када су оштећеном спале наочаре, па му је дејством делова риса папира и делова наочара нанео лаке телесне повреде и то огуљотину носа, огуљотину десног слепоочног предела на граници са пределом десног ока и црвенило везнице десног ока са последичним запаљењем везнице деног ока, при чему је био свестан своје радње и хтео њено извршење и био свестан да оштећеном може нанети лаке телесне повреде, а олако држао да до тога неће доћи, као и свестан да је његова радња забрањена.”

Овом пресудом Танасковић је обавезан да на име судског паушала уплати 7.000 а за трошкове кривичног поступка још
15.232 динара, и има право жалбе Вишем суду у року од осам дана.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.164.544 посета
Тренутно на сајту: 569 посетилац(a)