Шминкери већ месецима зарађују нула динара, трачак наде још увек имају само фризери 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Шминкери већ месецима зарађују нула динара, трачак наде још увек имају само фризери
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
11.08.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Корона вирус одложио је сва славља и прославе за нека боља времена, и на тај начин оставио без зараде бројне шминкере,
Фризерски салони не раде у пуном капацитету, фото: РИНА

певаче, фотографе и сниматеље. Једини трачак наде још увек имају фризери, јер лепа и негована коса ствар је културе и стила, а не луксуз, преноси агенција РИНА.

„Посла има мање, али ипак некако се сналазимо. Имамо сталне муштерије које не прескачу редовне доласке код фризера. Срећа па су корисници наших услуга жене, оне увек желе да буду лепе и дотеране, корона вирус ту је немоћан", каже фризер Дејан Рајић из Чачка.

Иако посла има мање, цене у фризерским салонима су и у доба короне остале исте, а зависе од репутације локалних фризера. Оно што је код свих исто јесте поштовање епидемиолошких мера, што због очувања здравља, што због строге инсепкције која проверава да ли се посао одвија у складу са епидемиолошком ситуацијом.

„Свако ко уђе у наш салон обавезан је да носи маске, наравно поставили смо и дезобаријере и средства за дезинфецију, испред смо направили чекаонциу за муштерије како би смањили гужве и држали социјалну дистанцу, с обзиром на квадратуру ми можемо пустати само по два клијента, због чега нам је промет тренутно за отприлике 30 одсто од просечног", рекао Рајић који иза себе има деценију стажа у овом послу.

Лошије од фризера у доба короне прошли су шминкери, јер живот без свадби, рођендана и прослава испразнио је њихове џепове.

„Губици за ових шест месеци су заиста велики, свако од нас ко је имао неку уштеђевину до сад је то потрошио, Кад је сезона весеља буде заказано и по десет шминкања дневно, а сада је тај број - нула. Сви ми смо уложили доста новца у свој посао и сада не знамо како ћемо даље и да ли ће се ситуација ускро вратити у нормалу. Једна од опција јесте и отварање школе шминкања, али ко ће се сад одлучити за тај курс, кад је питање кад ће овај посао поново заживети" каже за РИНУ једна чачанска шминкерка.


ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


frizer sminkeri korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.943 посета
Тренутно на сајту: 320 посетилац(a)