ТО Златибор и ТО Источно Сарајево потписали Протокол о сарадњи 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
ТО Златибор и ТО Источно Сарајево потписали Протокол о сарадњи
Trenutno na sajtu: 589       |       Podeli:
09.11.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Директор Туристичке организације Источног Сарајева Игор Тошић и директор

Туристичке организације Златибор Владимир Живановић потписали су у Чајетини Протокол о сарадњи у области туризма којим је само озваничена вишегодишња сарадња у тој области, саопштено је на сајту општине.

Заменик председника општине Чајетина Арсен Ђурић нагласио је том приликом да већ постоји неколико потписаних споразума са општинама и градовима у Републици Српској и да је, на пример, са општином Пале, која је део града Источно Сарајево, реализовано неколико пројеката прегограничне сарадње. „Значајан пројекат биће изградња аутопута од Београда преко Ужица ка Сарајеву, на Златибору се гради гондола до Торника а и у Источном Сарајеву се гради гондола од Пала до Јахорине, и ми и они смо туристички лидери својих региона, што све само показује да ће се наша сарадња тек продубљивати у наредном периоду“ закључио је Ђурић.

Директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић је нагласио да Златибор примерима добре праксе и искуствима са терена може доста тога да пренесе колегама из Републике Српске, и да ће посебан квалитет представљати заједнички туристички производ којим ће се свакако привући знатно већи број туриста из региона и читаве Европе.

Игор Тошић, директор Туристичке организације Источног Сарајева је, захваљујући се домаћинима, нагласио да њихов град доживљава праву туристичку експанзију и да ће успостављање заједничког производа са Златибором и општином Чајетина само то још више поспешити.

Потписивању протокола присуствовао је и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, који се овом приликом похвалио да је овај град недавно добио статус туристичког места који у Републици Српској имају још само Требиње и Бањалука.Истакао је и да Златибр и Јахорина и Чајетина и Источно Сарајево нису конкуренција, већ места која у наредном периоду могу стварати заједничке понуде, посебно јер ће се у наредном периоду дешавати регионални приступи и глобализација. „Туристи ће у наредном периоду тражити комплетније понуде и више дестинација у свом аранжману и у том погледу, ми морамо радити заједно“ рекао је градоначелник Источног Сарајева.

Представници многобројних медија из Републике Српске биће овом приликом у могућности да уживају у природним лепотама и знаменитостима Златибора и општине Чајетина.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina istocno sarajevo potpisivanje protokol saradnja turizam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.348.838 посета
Тренутно на сајту: 589 посетилац(a)