Томашевић: Добио сам отказ у КК „Борац” јер сам се борио за своја права; КК „Борац”: Сви уговори са тренерима и играчима су испоштовани 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Томашевић: Добио сам отказ у КК „Борац” јер сам се борио за своја права; КК „Борац”: Сви уговори са тренерима и играчима су испоштовани
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
21.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Некадашњи помоћни тренер КК „Борац” и тренер кадета, Дејан Томашевић добио је отказ у клубу,
Фото: ГЗС

након дугогодишњег рада. Наиме, као каже у последње три године је трпео неоправдане смене са спортских функција и обмане због неплаћеног стажа. Са друге стране челни људи клуба кажу да су уредно исплатили све уговоре запосленима укључујући и тренере и играче.

Томашевић је провео 27 година у КК „Борац”, почев од пиониора до сениора до осам сениорских сезона. Од 2009. године био је ангажован као тренер кадета и  јуниора , и помоћни тренер првог тима. За тих 11 година, каже да има свега годину и по дана стажа, које му је уплатила компанија „Моцарт" као спонзор Клуба.

Дејан Томашевић, бивши тренер кадета и јуниора и помоћни тренер „КК Борац”

„Звали су ме из клуба и саопштили су ми да сам добио отказ. На моје питање, ког клуба, јер постоји и Управни одбор и Скупштина клуба, речено ми је да је то став неколицине људи и да је то дефинитивна одлука. Мене је искрено заболело, на тај начин, после толико година да добијем отказ, ја сам само тражио своја права, због моје егзистенције и опстанка моје породице. Ево после толико година, практично сам остао на улици", разочарано прича некадшњи тренер чачанског Абалигаша, Дејан Томашевић.

Да подсетимо, Томашевић је пре три године, као тренер јуниора, остварио изузетан резултат освајањем четвртог места на завршници јуниорског првенства.

„Те године, из јуниорске селекције пласирали смо Огњена Мићовића, и на његовом трансферу Клуб је зарадио 15.000 евра. После тога, смењен сам на кадете, без икакве приче и објашењења, само сам склоњен. Рачунао сам да ће ми уплатити стаж, имао сам чврста обећања да ће бити све ретроктивно уплаћено и да ћу бити пријављен. Али,пошто се то ни ове године није догодило, ја сам у договору са адвокатом подигао тужбу, како бих остварио своја елрментарна права", закључио је Томашевић.

КК „Борац”: Сви договори испоштовани, свима исплаћено све до последњег динара

У званичном саопштењу КК „Борац" каже се да су не само уговори већ и усмени договори према тренерима, играчима и запосленима испоштовани и исплаћени до последњег динара.

„Свако ко се данас бави професионалним спортом у Србији зна колико је тешка и сложена ситуација у којој радимо. Град Чачак је од 2012. до 2016. издвајао годишње између осам и дванаест милиона динара. Од 2017, уз годишњи раст помоћи од 20 до 30 процената, та помоћ је до 2020. године достигла износ од 23,7 милиона динара, што подмирује само трећину трошкова за основно функционисање клуба. Остала средства Клуба, обезбеђује се од приватних донација чланова управе и пријатеља клуба. У тим околностима, осим стално запослених, у клубу ради и одређен број људи ангажованих по другим основама и без сталног запослења. Одговорно тврдимо да ни једног сарадника нисмо доводили у заблуду по питању његовог радно- правног статуса у клубу, односно све је рађено транспарентно и споразумно. Зато, чак и у овако тешким околностима у којима клуб ради, са поносом можемо да истакнемо да смо све уговоре и усмене договоре са тренерима, играчима и запосленима испоштовали и исплатили их до последњег динара. Уз све то, Борац Чачак је једини клуб који ће закључно са 1. августом исплатити све плате играчима и тренерима за такмичарску сезону 2019/2020. без икаквих умањења због последица пандемије Цовид 19”, каже се између осталог у званичном саопштењу управе КК „Борац”.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Dejan Tomasevic dobio otkay u Borcu ybog neiplacenog staya

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.114.915 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)