Поново медведи харају голијским селим, настрадало пет оваца и уништена штала 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Поново медведи харају голијским селим, настрадало пет оваца и уништена штала
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
14.10.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Све учесталији напади медведа голијским селима, месецима уназад
Фото: РИНА

мештане остављају у страху бринући се за своје животе. Недавни случај напада догодио се у домаћинству Љубише Стојковића у селу Брусник, када су два медведа заклала две овце, а једну појели у штали, док су три одвукли и не зна им се даљи траг, а причињена већа материјална штета на објектима.

Мештани су до те мере незадовољни да протестују према "Србијашумама" које окривљују за довођење дивљих животиња на ту локацију.

Они траже да "Србијашуме" "ограде животиње које су ту доселили."

"Најбоље би било да их држе на Авали јер би тамо били најкориснији и најближи онима што ово смишљају. Децу не смемо да пустимо напоље, идемо наоружани као да је рат. Позивамо надлежне да нешто предузму и заштите нас од ’ових’ из ’Србијашума’ из Београда", поручују мештани подголијских села.

Недавно је, на Голији такође, за "длаку" избегнута трагедија у атару села Девићи, када је старијег човека док је враћао овце са испаше напао медвед.

"Стриц је око пола седам скупио стадо и кренуо ка кући, када је угледао стравичан призор. Мечка је била испред њега и јела заклано јагње из стада које он није ни приметио кад га је напала и одвојила. Остао је затечен, а медвед је врло брзо и њега приметио", испричао је тада за РИНУ његов синовац Ратко Половина.

Kако каже, његов стриц је потрчао колико га ноге носе не мислећи ни на стадо које се врло брзо разбежало, само да би извукао живу главу.

"Чим га је приметио, медвед је кренуо за њим. У тим моментима човек добија очигледно неку надљудску снагу и некако је успео да му побегне, јер да га је дохватио ко зна шта би све било. Стриц је прошао без повреда, али је под великим стресом, јер је и сâм свестан у шта је могло да се претвори обично предвечерје и чување оваца", закључио је Половина.

 

 

 

 ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


medved ivanjica golija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.753 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)