Овчарско – кабларска клисура, незаобилазно место током празника 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Овчарско – кабларска клисура, незаобилазно место током празника
Trenutno na sajtu: 521       |       Podeli:
27.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Нерадне дане за васкршње и првомајске празнике многи грађани искористиће за путовања или краће излете.
Фото: РИНА

У најатрактивније дестинације спада и Овчрско – кабларска клисура, а први турсити су већ стигли. На путу ка врху Овчара срели смо групу младих људи који су побегли од градске вреве бар на дан.

“Успон, зеленило, пролеће, видиковац – све то довело нас је управо овде. Желимо да искористимо нерадне дане како би уживали са друштвом и у природи. Поред невероватне лепоте Овчарско – кабларску клисуру бирамо и због богатог културно - историјског наслеђа”, каже Марко Стефановић који је стигао из Београда.

И управо су манастири стари неколико векова, такође тачке које се на туристичкој мапи не заобилазе. Милица Јовановић на авантуру је кренула добро опремљена, понела је двоглед па је могла и изблиза да види сво богатство овог краја.

“Управо гледам испосницу Светог Саве која се налази на стени. До ње постоји стаза, али је мало тежа, тако да не могу баш сви да стигну до ње већ само они који су најупорнији”, каже Милица за РИНУ.

Милица Јовановић, фото: РИНА

Незаобилазан је и поглед на меандре Западне Мораве који се пружа уколико се попнете на врх Каблара.

Горан Николић, фото: РИНА

“На Овчару и Каблару постоји преко 70 изузетно уређених и добро обележених пешачких стаза, па сваки посетилац може да се осећа максимално безбедно. Од данас крећу и крстарења Западном Моравом нашим туристичким пловилима, тако да је то још један садржај који наши гости не би требало да пропусте”, изјавио је Горан Николић из Туристичке организације Чачка.

А за све оне који празнике одлуче да проведу у природи савет је само један – на крају дивног дана проведеног у природи своје смеће понесите са собом и чувајте шуме!

РИНА

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priroda praznici ovcar kablar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.949.587 посета
Тренутно на сајту: 522 посетилац(a)