Изложба са 705 слика 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Изложба са 705 слика
Trenutno na sajtu: 566       |       Podeli:
24.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Овогодишњи, 36. Дечји мајски салон, отворен синоћ у галерији Народног музеја у Чачку окупио је 17 школа из овог града
Рад Кристине Савић и Сање Јечменић, фото: РИНА

и општина Лучани, Ивањица и Горњи Милановац. Приспело је 746 ученичких ликовних радова на тему „Споменичко наслеђе”, од којих је селекциона комисија одабрала 705 за излагање.

Оцењивачи су доделили 10 равноправних награда за најуспешније радове следећим ученицима:

Теодори Обрадовић, ученици осмог разреда ОШ „Академик Миленко Шушић” у Гучи, Нини Јечменић, ученици петог разреда ОШ „Горачићи” у Горачићима. За колективни рад награђене су Сања Јечменић и Кристина Савић, ученице осмог разреда ОШ „Горачићи”.

 

Слика Нине Јечменић

Међу награђенима су, такође, Адријана Симовић, ученица осмог разреда ОШ „Др Драгиша Мишовић” у Чачку, за колективни рад Марија Јеремић и Радован Ћировић, ученици петог разреда ОШ „Марко Пајић” у Вичи, ученица шестог разреда Вања Николић из Виче, Милица Симеуновић, ученица шестог разреда ОШ „Мићо Матовић” у Катићима, Софија Симић, ученица седмог разреда ОШ „Ратко Митровић” у Чачку, Александар Николић ученик седмог разреда ОШ „Сретен Лазаревић” у Приликама, за колективни рад Милош Грујичић и Милош Милутиновић, ученици осмог разреда ОШ „Сретен Лазаревић” у Приликама.

У оцењивачкој комисији били су Љиљана Ковачевић, дипломирани сликар, Ивана Кнежевић дипломирани дизајнер, Делфина Рајић, историчар уметности, и одлучили су да се за најбољи понуђени избор дечјих радова награди ОШ „Сретен Лазаревић” у Приликама.

Награду за најбољу школу додељује и Центар за визуелна истраживања и развој визуелне културе „Круг”.

Рад Теодоре Обрадовић

„Слојевито наслеђе различитих историјских периода на подручју Ибарске и Западноморавске долине важно је сведочанство о међусобним утицајима различитих култура. Најистакнутије место на овом тлу имају сакрални споменици - цркве, црквине, манастири, настали у различитим временским раздобљима, од средњег до 19. века. Њихов значај превазилазили националне оквире, те су најзначајнији међу њима уписани на Листу светске културне и природне баштине (Стари Рас и Сопоћани 1979, Студеница 1986, Високи Дечани 2004, Грачаница, Пећка патријаршија и богородица Љевишка 2006, Гамзиград - Ромулијана 2007, Стећци - средњовековни надгробни споменици 2016...). Музеји желе да њихова публика буде однегована и постојана, и да се непрестано ствара нова. Посетиоци треба да буду задовољни, да задрже пријатна сећања која не бледе. Да изађу обогаћени утисицма због којих ће пожелети да се увек изнова врате” - наводи Делфина Рајић, аутор каталога и изложбе и директор Народног музеја у Чачку.

РИНА

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.643 посета
Тренутно на сајту: 564 посетилац(a)