Ђукић Дејановић: Инспекције ће контролисати послодавце због дискриминације 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Ђукић Дејановић: Инспекције ће контролисати послодавце због дискриминације
Trenutno na sajtu: 238       |       Podeli:
18.04.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Нове измене Закона о раду нису само везане за финансијску подршку породици већ ће дати неупоредиво већа овлашћења инспекцијама,

рекла је у Прибоју министарка без портфеља у Влади РС задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

„Закон о раду је врло коректан и спада у врло модерне европске текстове када их анализирате. Међутим наше инспекцијске службе а и негде страх мајки и родитеља да не изгубе позицију коју имају често их враћа корак назад у намери да ускладе рад и родитељство. Потребно је заштити труднице, породиље и мајке од дискриминације на послу, јер то није дозвољено”, наводи Ђукић Дејановић.

Према њеним речима послодавци ће морати да се навикну да користе Закон о раду који каже да мајка има право до треће године, да не ради поподневну и трећу смену. Да има право да тражи да ради од куће, да ради повремене и привремене активности које ће послодавцу одговарати.

Славица Ђукић Дејановић на састнаку у Прибоју са будућим мајкама, фото: ГЗС

„Све то стоји у закону и ту нормативу не треба мењати. Треба навићи инспекције и послодавце на то, и то је један од задатака кабинета на чијем сам челу у Влади", наводи она.

Министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић са челницима Општине Прибој, фото: ГСЗ

Министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић боравила је данас у радној посети општини Прибој где је са челницима локалне самоуправе причала о конкретним питањима око помоћи младим људима, како би их стимулисали да постану родитељи фреквентније него што је то било до сада. Општина Прибој подржава програм Владе о популационој политици.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.173.039 посета
Тренутно на сајту: 239 посетилац(a)