Ковачевић: Нико у општини не може да ради мимо закона 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Ковачевић: Нико у општини не може да ради мимо закона
Trenutno na sajtu: 568       |       Podeli:
19.07.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, изјавио је данас да су злонамерне и нетачне тврдње, које су се појавиле

у појединим медијима, а у вези са асфалтирањем дела некатегорисаног пута број 997 у КО Шилопај и најавио подношење кривичних пријава.

У изјави председника општине се наводи:

„Општина Горњи Милановац је искључиво надлежна за локалне и некатегорисане путеве на својој територији, па је за било какве радове на тој врсти инфраструктуре потребна сагласност локалне самоуправе. Не противимо се градњи било којих инфраструктурних објеката, ако је та градња по закону. У овом конкретном случају општина Горњи Милановац није била обавештена о извођењу радова на поменутој деоници пута, нити је од општине тражена било каква сагласност за изградњу некатегорисаног пута од стране ЈП Путеви Србије. Оно што је дезинформација је да је општина вршила опструкцију радова и да нам сметају инвестиције, што су апсолутне бесмислице. За поменути путни правац нико није тражио сагласност, нити је ико обавестио општину да се то ради. Грађевинска инспекција је изласком на терен утврдила стање и узела документацију од инвеститора и сачинила записник у коме пише да инвеститор нема све потребне дозволе за изградњу таквог пута. Поставља се питање зашто се нико није обратио општини по питању овог путног правца?", истакао је Ковачевић.

Он тврди да је прескочена институција општине која је и управљач тог пута.

"Пут је урађен фалсификовањем документа Општинског већа од стране господина Десимира Јовановића, који је упућен Зорану Дробњаку и Зорану Стојисављевићу, што је урађено мимо општине Горњи Милановац. Овај документ, који се налази у списима које је добила грађевинска инспекција, никада није изашао из општине Горњи Милановац. Мени није јасно зашто је неко имао потребу да фалсификованим документом гради било који пут? Да је тај пут у надлежности локалне самоуправе показује и извод из катастра који каже да је пут 997 у Горњем Милановцу и да је у питању некатегорисани пут. То значи да је он у искључивој надлежности општине Горњи Милановац и не значи да општина не би дала сагласност за овај пут, ако је он у приоритетима. Из овог фалсификованог документа произилази још један документ чија ми је садржина потпуно нејасна, а то је „Елаборат о уређењу градилишта - поправка локалног пута број 6 у општини Горњи Милановац“ који је израдило предузеће „Штрабаг“. Зашто у Елаборату пише да је то локални пут када у изводу из катастра пише да је у питању некатегорисани пут? Оно што смо ми означили као приоритет у градњи на том подручју јесу два путна правца. Први путни правац који је у искључивој надлежности Јавног предузећа Путеви Србије јесте регионални пут Угриновци-Шилопај-Горњи Милановац. Због сарадње са ОШ „Светозар Милетић“ из Земуна и у ишчекивању великих улагања са њихове стране у Шилопај и боравку преко 1.200 ученика годишње на том подручју рехабилитација тог регионалног пута нам је приоритет. Други пут који је означен као приоритет је пут локалног карактера Шилопај - Церова, који се гради 100 одсто из буџета општине Горњи Милановац. Вредност тог пута је 9.328.095,00 динара. То су показатељи да нису тачне тврдње да општина Горњи Милановац не ради ништа на том подручју", констатовао је Ковачевић.

Дејан Ковачевић на конференцији за новинаре, фото: Глас западне Србије

Он каже да се поново поставља питање зашто се фалсификованим документима гради пут који није у овом моменту био означен као приоритет?

Могу само да претпоставим да лична корист Десимира Јовановића пресуђује у овом случају и вероватно његова познанства по некој приватној линији или у Штрабагу или у Путевима Србије. Нећемо дозволити да било ко ради мимо закона на територији општине Горњи Милановац. Тај путни правац био је у плану за асфалтирање, али према приоритетима и то као некатегорисани пут уз учешће грађана у познатом односу да на 1 динар грађана општина улаже 3 динара. Док сам не челу општине нећу дозволити да се новац грађана троши мимо закона. Ни после изласка инспекције нико од извођача радова није упутио ни допис локалној самоуправи, већ су наставили радове и изградили саобраћајницу. Понављам да ми нисмо против те саобраћајнице, али не можемо дозволити да се било шта ради без дозвола. Јуче сам упутио допис и Влади Србије и председнику Србије Александру Вучићу у коме сам их упознао са свим овим чињеницама", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је најавио кривичне пријаве због фалсификовања докумената Општинског већа.

„Ја ћу у име општине Горњи Милановац поднети кривичну пријаву против господина Десимира Јовановића за фалсификовање документа Општинског већа. Тврдим да овај документ никад није сачињен у општини Горњи Милановац. Нема печата, нема заводног печата, нема броја предмета, само потпис. Он ће морати да одговори надлежним органима зашто се ово на овакав начин радило, каква је веза фирме у власништву Десимира Јовановића, Штрабага и Путева Србије, јер је овде много нејасноћа“, истакао је Ковачевић на конференцији за новинаре.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.152.512 посета
Тренутно на сајту: 568 посетилац(a)