Семинари и радионице у Институту за воћарство 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Семинари и радионице у Институту за воћарство
Trenutno na sajtu: 688       |       Podeli:
23.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Институт за воћарство и Град Чачак у предстојећем периоду организују три семинара из области

воћарства, у оквиру Едукативног програма који се реализује као подршка спровођењу политике пољопривредног развоја на територији Града Чачка.

Едукативним програмом су предвиђене презентације прилагођене различитим циљним групама, стручна предавања и практичне радионице у лабораторијама Института, као и у демонстрационим засадима Института и код пољопривредних произвођача. Циљне групе у оквиру програма су ученици основних и средњих школа, произвођачи/воћари и удружења воћара, као и различите групе становништва којима воћарство представља додатну делатност.

Предстојећи семинари из области воћарства, намењени су произвођачима континенталних врста воћака и организоваће се 24. новембра, 1. децембра и 8. децембра 2017. гoдинe, у Великој сали Институтa зa вoћaрствo, Чачак, са почетком у 10 часова.

На семинарима ће се дискутовати о актуелном сортименту и савременој технологији гајења јабучастих (јабука и дуња), коштичавих (шљива, кајсија, трешња и вишња), језграстих (орах и леска) и јагодастих (јагода, малина, купина, рибизла, боровница и аронија) врста воћака; правилној и контролисаној примени хранива; добијању производа више вредности применом савремених технолошких поступака.

На семинару планираном за 24. новембар 2017. године, дискутоваће се о актуелном сортименту и технологији гајења јабуке, дуње, ораха и леске, као и примени микробиолошких ђубрива у воћарству. После завршетка предавања, одржаће се радионица у оквиру које је планирана практична демонстрација савремених помотехничких мера код јабучастих врста воћака.

Други семинар, планиран 01. децембра 2017. године, обухватиће предавања посвећена актуелном сортименту и технологији гајења коштичавих врста воћака шљива, кајсија, трешња и вишња, као и добијању производа више вредности применом савремених технолошких поступака сушена шљива и шљивовица. После завршетка предавања, планирана је практична радионица у оквиру које ће се демонстрирати савремене помотехничке мере код коштичавих врста воћака.

Семинар посвећен јагодастим врстама воћака, планиран је 08. децембра 2017. године и конципиран тако да обухвата предавања посвећена актуелном сортименту и технологији гајења јагоде, малине, купине, рибизле, боровнице и ароније, као и исхрани различитих врста воћака.

Институт за воћарство и Град Чачак пoзивaју прoизвoђaчe свих врста воћака, oнe кojи тeк нaмeрaвajу дa тo пoстaну, вoћaрe - aмaтeрe, кao и свe зaинтeрeсoвaнe дa присуствују семинарима, да размене искуства нa oбoстрaнo зaдoвoљствo и кoрист.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.067.575 посета
Тренутно на сајту: 688 посетилац(a)