Одборници опозиције у обиласку градске управе – ко је на радном месту а ко у аутобусима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Одборници опозиције у обиласку градске управе – ко је на радном месту а ко у аутобусима
Trenutno na sajtu: 737       |       Podeli:
19.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Представници опозиционих одборничких група покушали су данас да уђу у хол Скупштине
Конференција за медије представника опозиционих одборничких група, фото: РИНА

града Чачка, али им обезбеђење то није дозволило. На позив одборнице ГГ “За напреднији Чачак” Виолете Марковић, они су се потом упутили у салу Градског већа како би одржали конференцију за медије, али је обезбеђење и ту покушало да их спречи. После вишеминутног убеђивања одборници су ипак ушли у салу, али су новинари за кратко били онемогућени. Ипак, на инсистирање појединих одборника у салу градског већа ушли су и представници медија.

Фото: РИНА

Фото: РИНА

Шеф одборничке групе Нове Србије Милош Марић казао је новинарима да представницима народа односно одборницима, није био дозвољен улазак у Скупштину града и да су они имали намеру да се обрате грађанима и да покажу ко је присутан на свом радном месту.

“Пре свега овога ми смо пописали ко је све одсутан, како у јавним предузећима и установама чији је оснивач град Чачак, а такође и у градској управи”, казао је Марић.

Он је истакао да су најугроженији они који немају стално запослење и који су како је рекао морали данас да крену за Београд и дају подршку председнику Александру Вучићу.

Марић је истакао да је данашњи догађај када обезбеђење није дозволило медијима да уђу у салу градског већа, доказ да у Србији нема слободе медија.

Шеф одборничке групе НС Милош Марић, фото: РИНА

Заменица шефа одборничке групе ГГ “За напреднији Чачак” Виолета Марковић рекла је да је јучерашњи дан обележила вест репортера “Без граница“, који су објавили за колико смо места пaли у слободи медија, a да је дан после, обезбеђење које ради у згради градске управе у Чачку забранило новинарима да уђу и снимају, што је како је казала само потврда тог извештаја.

“Ово је зграда народа, зграда Скупштуне града, ово је слободна зграда и у њу може да уђе свако коме треба било каква помоћ, јер припада сваком грађанину, новинарима и одборницима, а они су нама ускратили слободу уставом загарантовану, да будемо обавештени, да ми као одборници и као представници оснивача вршимо контролу да ли они обављају своју дужност која им је као запосленима, обавеза. Они су у обавези да буду на располагању сваком грађанину у своје радно време, али су они на располагању, на жалост, само свом вођи”, рекла је Марковићева.

Заменица шефа одборничке групе ГГ "За напреднији Чачак" Виолета Марковић, фото: РИНА

Она је такође поставила питање колико је здравствених радника данас село у аутобусе и колико је грађана било ускраћено за здравствену услугу.

“Такође питам све директоре колико су пута људе уценили и натерали да уђу у тај аутобус”.

Она је казала да ће тражити и званичне информације о томе како су евидентирани они који данас нису били на својим радним местима.

Шеф одборничке групе Двери Александар Танасковић истакао је да су они данас дошли зарад истине као и због свих грађана града Чачка како би им практично показали да ли су људи који раде у градској управи ту зарад интереса грађана или због партијских интереса Српске напредне странке.

Шеф одборничке групе Двери Александар Танасковић, фото: РИНА

“Ако су ту због интереса грађана онда ће бити на својим радним местима а ако пак нису онда се претпоставља да су они партијски војници СНС, што значи да је ова партија приватизовала државу, институције и да се наши животи налазе у рукама Александра Вучића што је апсолутно недопустиво”, рекао је Танасковић.

Он је позвао све присутне одборнике да прођу кроз зграду градске управе и провере ко је на свом радном месту а ко није, што су они и учинили.

 

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK OPOZICIJA ODBORNICI KONTROLA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.023.301 посета
Тренутно на сајту: 738 посетилац(a)