Дарија Кисић Тепавчевић подржала удружење параплегичара у Ивањици 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Дарија Кисић Тепавчевић подржала удружење параплегичара у Ивањици
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
24.11.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Дарија Кисић



Тепавчевић, посетила је данас Ивањицу, у којој је Министарство у оквиру кампање „Србија без баријера” подржало са два милиона динара пројекат „Ивањица без баријера” Удружења параплегичара и квадриплегичара „Голија”.

Пројекат је имао за циљ побољшање приступачности објектима од јавног значаја у општини Ивањица. Постављене су бетонске рампе за прилаз свечаној сали Скупштине општине, месној заједници Ивањица, фискултурној сали Основне школе „Кирило Савић” у Црњеву и Предшколској установи „Звончица” у Мркочевцу.

„Наша мисија је да стварамо заједно Србију без баријера и у том циљу смо у протеклом периоду издвојили значајна средства ради превазилажења баријера, не само у области физичке приступачности већ и у области доступности информација и услуга особама са инвалидитетом”,рекла је министарка Кисић Тепавчевић.

Она је Удружењу „Голија” поклонила лаптоп, а њеном председнику Маринку Маринковићу награду „Једнакост”.

Кисић Тепавчевић састала се и са председником општине Ивањица Момчилом Митровићем, са којим је разговарала о реализацији пројеката у наредној години.

„Заједничким снагама успели смо да изградимо још један град без баријера са једнаком приступачношћу и могућношћу за све њене грађане”, рекла је министарка и навела да је Министарство са још 1,5 милиона динара помогла и рад још два удружења особа са инвалидитетом у Ивањици ове године.

Председник општине Момчило Митровић истакао је да је циљ локалне самоуправе да Ивањица постане лидер у градовима без баријера и пример другима.

Министарка Кисић Тепавчевић присуствовала је у Ивањици и Свечаној академији поводом 30 година рада Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије.

„Сарадња Министарства, Савеза и локалних удружења у претходном периоду била је изузетно добра. Министарство свакодневно ради на повећању свести појединца о правима и потребама особа са инвалидитетом. Само друштво у којем сви грађани имају једнаке могућности и доступност свих права, може да напредује”, нагласила је Кисић Тепавчевић говорећу на Свечаној академији.

Министарка је најмлађем возачу СПИКС-а Невени Јевтић доделила ваучер за бесплатну уградњу и атестирање ручне команде.

 

Танјуг / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica darija kisiic tepavcevic podrska udruzenje paraplegicari

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.838.344 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)