Сахрана митрополита Амфилохија данас у подгоричком храму 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Сахрана митрополита Амфилохија данас у подгоричком храму
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
01.11.2020 | 0 коментар(а)



Подгорица - Митрополит црногорско-приморски Амфилохије биће сахрањен данас у крипти Саборног храма у Подгорици, а свету литургију ће

предводити патријарх српски Иринеј.

Сахрани ће присуствовати председник Србије Александар Вучић, а долазак је најавио и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Ковчег са посмртним остацима архиепископа цетињског и митрополита црногорско-приморског Амфилохија допремљен је јуче у Подгорицу и изложен у храму Христовог васкрсења где је велики број грађана прошао како би одали пошту.

Тело митрополита биће у Храму до сахране и све време грађани који желе да се опросте од Амфилохија моћи ће то да учине у мимоходу.

Данас ће најпре бити служена Света литургија, коју ће предводити патријарх српски Иринеј са више архијереја СПЦ и других помесних цркава, а након тога и опело и сахрана.

Амфилохије ће према сопственој жељи бити сахрањен у крипти Саборног храма у Подгорици, а гроб у којем ће почивати припремљен је за његовог живота.

До сахране митрополита у свим православним храмовима у једнаким размацима звониће звона, а на дан сахране у свим манастирима, где је то могуће, биће служене литургије и одржан помен.

Епископски савет је апеловао на све учеснике митрополитовог испраћаја да се придржавају свих прописаних здравствених мера заштите од корона вируса.

Црногорски Јавни сервис РТЦГ директно ће пратити сахрану, саопштила је Митрополија црногорско приморска.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


amfilohije sahrana podgorica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.363.785 посета
Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)