Дачић и Палма у коалицији: СПС на изборе иде са ЈС, а СНС имаће своју коалицију 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дачић и Палма у коалицији: СПС на изборе иде са ЈС, а СНС имаће своју коалицију
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
23.02.2020 | 0 коментар(а)



Социјалистичка партија Србије (СПС) на предстојеће парламентарне изборе изаћи ће у коалицији с Јединственом Србијом, а
Ивица Дачић, фото: ГЗС

Српска напредна странка (СНС) са својом коалицијом, изјавио је председник СПС-а Ивица Дачић.

 На конференцији за новинаре у Министарству спољних послова, Дачић, који је шеф српске дипломатије, навео је да је остављена могућност да социјалисти с напредњацима изађу заједно на локалне изборе, у местима где се процени да је то потребно.

Дачић је рекао да је разговарао с председником Србије и лидером СНС -а Александром Вучићем, те да су заједнички оценили да је досадашња сарадња социјалиста и напредњака позитивна и изразили спремност да те две странке и после избора наставе сарадњу која је у интересу Србије.

Он је рекао да је с Вучићем разговарао о идеји да СПС буде у изборној коалицији са СНС-ом.

"Председник СНС-а и мој пријатељ Александар Вучић и ја смо разговарали већ више недеља око идеје коју сам изнео, а то је да смо, ако постоје политичке потребе, спремни да имамо заједничку листу како бисмо на тај начин јединствено приступили државној политици и објединили одговорности за заједничку државну политику", рекао је Дачић одговарајући на питања новинара.

Међутим, додао је, заједничка је процена да, с обзиром на то ко све учествује на изборима, нема потребе да СНС и СПС буду на заједничкој листи.

"Свако ће ићи самостално. СПС ће наступати заједно са ЈС, а СНС ће имати своју коалицију, осим у неким срединама где се процени да је потребно да идемо заједно на локалне изборе", рекао је Дачић.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dacic sps sns izbori koalicija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.491 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)