Медвед поново хара подголијским селима : Развалио је тор у домаћинству Гиздовића и заклао највећу овцу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Медвед поново хара подголијским селима : Развалио је тор у домаћинству Гиздовића и заклао највећу овцу
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
27.09.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Ни пуних месец дана није прошло од последњег напада на планини Голији,
Мечка заклала овцу у домаћинству Гиздовића, Фото:РИНА

а медвед се поново вратио. Овај пут развалио је тор породице Гиздавић, прво усмртио а потом и појео овцу из стада.


"На тору је била откована једна даска и врата одшкринута, а затим смо угледали ногу од овце. Тек тад сам их пребројао и схватио да ми недостаје једна и то она највећа која је била у стаду. Медвед ју је извукао из тора, вукао неких стотинак метара до воде и ту појео. Остале су само глава и кожа од ње. Добро се угостио", рекао је за РИНУ Милан Гиздавић.


Ово није први пут да медведи праве велике проблеме у селу Девићи, до сада су закалали око десет грла и напали неколико мештана. Становници подно Голије страхују за животиње, али и за сопстевни живот. Свака шетња за њих представља опасност јер ове крупне животиње сада прилазе скроз близу кућама.


"Наше домаћинство и тор потпуно су осветљени, са пет сијалица. То медведа није спречило да приђе и направи штету. Одувек је дивљачи било у наши крајевима, али никад није прилазила овако близу. Потпуно смо незаштићени кад је тај проблем у питању и не знамо шта да радимо", рекао је Милан.


Хранилиште у шуми би решило проблем


У Заводу за заштиту природе Србије истичу да на територији планине Голије тренутно има око 15 јединки медведа. Конкретно решење за ове мештане не постоји, већ како кажу надлежни из Завода за заштиту природе, треба да се навикну на живот у складу са природом и са медевдима. Да праве буку док иду јер животиња прва примети човека, и ако га осети неће му изаћи на пут. Ипак, становници сматрају да би формирање хранилишта дубоко у шуми можда решило проблем, јер по храну тада мечке не би долазиле испред њихових врата.


РИНА/ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Mecka zaklala ovcu domacinsrtvo Gizdovića pre mesec dana

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.390.181 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)