Трг у Бајиној Башти засијаће до краја године 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Трг у Бајиној Башти засијаће до краја године
Trenutno na sajtu: 554       |       Podeli:
26.10.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Реконструкција Градског трга у Бајиној Башти, почела је 19. новембра прошле године
Фото: ГЗС

и за скоро годину дана трг полако почиње да поприма пројектовани изглед. Горњи део платоа скоро је завршен, а ових дана екипа Зеленила и Чистоће ЈКП „12. Септембар" врше бусеновање, тј. постављање травног тепиха у склопу жардињера.

„Ово је сејана трава, сејани бусен, енглески љуљ чист, што значи да је једнобразан, у доњем слоју је дренажа, крупниоји и ситнији камен, преко тога је родна земља, хумус „три шеснаестице" ђубриво руско које је спороразлагајуће, а након постављања бусена и ваљања третирали смо са течним ђубривом. Вероватно ће се појављивати и друге траве, јер је познато како из ваздуха долети семе маслачка, међутим, добрим третирањем ћемо се трудити да избегнемо такве ствари. Значи, планирамо ђубрење, редовно кошење, као и подсејавање", казала је Олгица Лазић, Служба Зеленила и одржавања ЈКП „12. септембар"

Следеће године планирано је да се дода жбуње и декоративни материјал, укупнан зелена површина је 1350 квадратних метара, а чим буду повољни временски услови, зидови жардињера биће обложени штампаним бетоном.

„План је да у наредном периоду што пре завршимо централну фонтану и да пустимо тај централни део трга за грађане, како би могли да га користе и да се нормално крећу. После овога нам преостаје да завршимо степеништа и велику каскадну фонтану, за тај део посла потребан нам је део фитинга који мора да се угради у бетонски део фонтане. Надамо се да ће и он убрзо стићи, тако да ће се радови степеништа наставити у најскоријем времену. Део платоа испред Робне куће је већ у већој мери завршен, постављен је бехатон, урађено је степениште, тако да се у том делу чека само гранитно степениште које иде преко ове подконструкције, оно је приптремљено, тако да очекујемо да ће ускоро битри на тргу и грађани ће моћи да виде степеништа како ће изгледати на крају радова", појаснио је Милош Петковић, архитекта.

Највише радова преостало је у делу између Робне куће и Националног парка Тара, где су планирани степениште и каскадна фонтана.

„Када крене да се ради степениште, направиће се таква динамика да ће грађанима колико толико омогућити приступ, свакако ће моћи дасе приступи свим објектима, само што ће морати дасе испоштују одређене мере, биће једноставно мало ограничено, али ће нормално моћи да се ради. Биће потребно дфа се пиоштују мере које буду постављене да не би случајно дошло до неког повређивања", казао је он.

Део мобилијара, лампиони, инфо панели и слично биће постављени до краја године. Предстоји измештање сата и набавка опреме за фонтане које ће бити јединстевене, по којима ће се Градски трг у Бајиној Башти препознавати.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


trg b ajina basta rekonstrukcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.214 посета
Тренутно на сајту: 555 посетилац(a)