Иван из Ужица својом пирографијом одушевио Снуп Дога 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Иван из Ужица својом пирографијом одушевио Снуп Дога
Trenutno na sajtu: 756       |       Podeli:
24.03.2021 | 0 коментар(а)



Ужице – Иван Ђуричић из Ужица је самоуки приограф чија дела, одрађена на липовој дасци ужареним предметом, су одушевила и највеће светске
Фото: РИНА

звезде. Пре две године необичан портрет стигао је до боксера Мајка Тајсона, а сада је рад овог Ужичанина обрадовао и познатог америчког репера Снуп Дога, преноси РИНА.

„После Мајка Тајсона који ми је био фацинантан лик у тинјеџерским данима, обожавао сам да слушам и Снупову музику, па сам одлучио и тог музичара да насликам. Слику сам послао у Америку пре скоро две године, али никакав одговор нисам добио. Ступио сам у контакт са његовом секретарицом и схвтио да није дошла у његове руке. Нисам био лењ, нацртао сам другу која је стигла на праву адресу, а као доказ стигла је и фотиографија Снуп Дога са портретом који држи у руци, а који је дошао из Ужица. Секретарица са којом сам комуницирао пренела ми је да му се мој рад веома допао, па је нашао своје место у његовој вили“, рекао је Иван за РИНУ.


Иван Ђуричић, Фото: РИНА

Осим ове двојице светски познатих Американаца, елан овом Ужичанину за рад дао је Емир Кустурица ком је поклонио портрет, а овај га одушевљено одмах ставио у своју колибу на Мећавнику. Приграфијом је почео да се бави пре неколико година из хобија, а сада је већ успео од тога да направи и добар бизнис, јер су фотографије на дрвету постале изузетно тражене код нас, али и у иностранству.

"Срби највише траже иконе и портрете патријарха Павла. До сад сам их урадио сигурно преко тридесет. Са друге стране, Американци и Енглези, највише траже слике својих кућних љубимаца. Претежно су то пси, а нађе се и по нека мачка", изјавио је спретни пирографичар.
Иван каже да му за једну слику А3 формата треба око седам дана. Најбоља за рад показала се липова даска, коју врло тешко набавља. Муштерије најчешће проналази преко друштвених мрежа, а жеље страних и домаћих купаца, како каже, много се разликују.

За разлику од других слика, може се рећи да су ове Иванове, дрвене, скоро па вечне, јер након што их уради он и прелакира, а затим маже уљима, тако да им ни време, сунце и влага не могу апсолутно ништа. Зато, није ни чудо, што је чак и Тајсон пре њега одбио многе који су одлучили да га нацртају и то пошаљу, а као поклон прихватио само српску слику која сада краси боксеров ранч у Америци.

 

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVAN PORTETI SNUP DOG UZICE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.064.097 посета
Тренутно на сајту: 757 посетилац(a)