Руси тврде да за две недеље имају вакцину,почела трећа фаза испитивања 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Руси тврде да за две недеље имају вакцину,почела трећа фаза испитивања
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
30.07.2020 | 0 коментар(а)



Русија би могла да почне са вакцинисањем против коронавируса већ за две недеље, тачније у прве две недеље августа,

истакли су у разговору за руски Национал, представници државног фонда из ког је финансирано истраживање вакцине.

“Биће ово Спутњик моменат за све оне који нису очекивали да ће Русија бити прва”, рекао је Кирил Димитрев, извршни директор Руског директног инвестиционог фонда.

Он је додао да Русија не очекује да ће имати једину вакцину на тржишту, али да верују у то да ће имати прву вакцину.

“Верујемо у њен квалитет и спремни смо да уђемо у бројне партнерске односе како би она могла да буде произведена у различитим крајевима света”, додао је Димитрев.

Вакцина је у прве две фазе показала стопроцентну успешност на животињама, а трећа фаза испитивања биће завршена паралелно са завршним процедурама регистрације вакцине за примену почетком августа.

Димитрев је истакао да “за разлику од других”, у Русији не желе да ово питање буде исполитизовано и да ниједног тренутка не размишљају о монополу над производњом вакцина – “што више вакцина против ковида буде произведено, то боље”.
Верујемо у њен квалитет и спремни смо да уђемо у бројне партнерске односе како би она могла да буде произведена у различитим крајевима света”, додао је Димитрев.

Вакцина је у прве две фазе показала стопроцентну успешност на животињама, а трећа фаза испитивања биће завршена паралелно са завршним процедурама регистрације вакцине за примену почетком августа.

Димитрев је истакао да “за разлику од других”, у Русији не желе да ово питање буде исполитизовано и да ниједног тренутка не размишљају о монополу над производњом вакцина – “што више вакцина против ковида буде произведено, то боље”.
Русија планира да буде прва држава која ће пласирати на тржиште вакцину за коронавирус, упркос недовољно испитаној безбедности и делотворности те вакцине и недовољно транспарентним фазама њене производње”.

Тако ЦНН започиње веома критичан текст о руским најавама да ће већ у прве две недеље августа бити у могућности да вакцинишу људе својом вакцином.

“Они су рекли да је ово Спутњик моменат, да су Американци били изненађени када су чули звук Спутњика и да нису веровали да ће Руси тамо стићи први”, пише ЦНН и додаје колико год причали о великом изненађењу и открићу, оно своју праву вредност не може да добије док транспарентно не буду објављене све фазе истраживања.

Руски научници тврде да је њихова вакцина заправо само модификована постојећа вакцина која се користи за друге болести. И док су широм света неке компаније у трећој фази клиничког испитивања вакцине, у Русији ће тек 3. августа бити завршена друга фаза. Трећа ће бити спроведена паралелно са вакцинисањем медицинских радника, објашњава ЦНН и истиче да је у питању притисак Кремља да се вакцина што пре испоручи како би Русија у очима света била престављена као научна сила.

Одговора због чега нису транспарентно објављивани подаци о прве две фазе испитивање – нема.

Научници и медицински стручњаци тврде да је прикупљање података у току и да ће их објавити почетком августа.

“Исти научници и медицински стручњаци који су негирали да су руски хакери упадали у америчке, британске и канадске базе података о истраживању вакцине. Исти они који су тврдили да Путин и припадници руске економске и политичке елите нису добили рани приступ вакцини”, закључује ЦНН.

Истовремено, у Сједињеним Америчким Државама две су компаније започеле трећу фазу клиничког испитивања вакцине против коронавируса.

Фајзер је у понедељак на Универзитету у Рочестеру, држава Њујорк, започео трећу фазу тиме што је вакцину примило четворо пацијената, а до краја треће фазе би требало а је прими 30.000 људи, преноси ЦНН.

Модерна је трећу фазу започела још раније.

Фајзерова вакцина користи делове генетског материјала како би изавала организам да створи антитела против одређених делова генома коронавируса.

Ипак Фајзер је модификовао први модел вакцине који је у прве две фазе показао успешност у формирању антитела и Т ћелија, а био је усмерен на протеинске шиљке вируса који служе да се вирус закачи за организам. Након модификације, вакцина која се користи у трећој фази не циља на врх шиљака, него на њихову целокупну структуру.

Ако вакцина успе, из Фајзера тврде да би регулаторну контролу могли да траже већ у октобру и да би ако ФДА по убрзаној процедура изда дозволу, САД могле да произведу 100 милиона доза до краја 2020. године.

Управо због тако пажљиво изречених рокова, руске најаве о вакцини за две недеље наишле су на оштре критике.

 

 




ГЗС / Недељник




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vakcina srbija rusija antitela

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.932.029 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)