Брнабић: И локални економски развој и стране инвестиције 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Брнабић: И локални економски развој и стране инвестиције
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
13.02.2018 | 0 коментар(а)



Севојно - Економија Србије треба да се заснива на локалном економском развоју и на локалној привреди, иако се неће одустати ни од довођења

страних инвеститора, изјавила је председница Владе Ана Брнабић приликом обиласка Ваљаонице бакра Севојно.
Брнабић је подсетила да је Србија у 2017. години била са 2,6 милијарди евра директних страних инвестиција апсолутни лидер у овом делу Европе.

"Ипак, морамо све више да се ослањамо на локалну привреду. Ужице је добар пример за то са динамичном привредом и компанијама Први Партизан, Имопл Севал и Ваљаоница бакра. Влада ће такве фирме, заједно са министарством привреде подржавати, рекла је Брнабић током боравка у Ваљаоници бакра, која је интегрални део наменске индустрије и навела да је један од приоритета Владе и окосница развоја наменске индустрије и извоза.

Председник Ист поинт холдинга у оквиру кога послује Ваљаоница бакра Небојша Ћирић рекао је да је ова компанија један од највећих добављача Првог партизана, Крушика и Слободе.

Ваљаоница бакра, која запошљава 1 100 радника, имала је прошле године реализацију од 130 милиона евра, извоз од око 100 милиона евра и нето девизни прилив у буџет Републике Србије од 60 милиона евра. Ове године планом је предвиђена производња од 24 000 тона различитог асортимана производа.

"Као приватна компанија имамо одличну сарадњу са Владом Републике Србије на повећању производње и извоза", истакао је Ћирић.

Председница Владе Ана Брнабић и народни посланик Крсто Јањушевић, фото: Глас западне Србије

Брнабић се током посете Ваљаоници бакра састала са менаџментом компаније, руководством града Ужица и градске општине Севојно.

Приоритет је и спајање коридора 10 и 11

Приоритет Владе Србије у путној инфраструктури је завршетак деонице аутопута од Обреновца до Љига, почетак радова од Прељине до Пожеге и спајање коридора 10 и 11, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

"Половином ове године биће завршен и отворен део аутопута од Обреновца до Љига. Почињемо након тога радове на деоници Прељина-Пожега, а воде се разговори око деонице Појате-Прељина, како би спојили коридор 10 са деоницом коридора 11", рекла је Брнабић током посете Севојну.

Председница владе навела је да са БиХ још није договорено којом трасом ће ићи аутопут Београд-Сарајево, али и напоменула да је то политичко питање, а да се Србија залаже за трасу која је за нашу земљу најбоље решење.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.836.184 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)