Плејада глумаца у Прибоју у част Данила Лазовића 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Плејада глумаца у Прибоју у част Данила Лазовића
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
24.10.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Фестивал „Дани Данила Лазовића“, шести по реду, одржаће се од 31. октобра до 3.новембра ове године.

За овог великог глумца кажу да је био попут најискренијег пријатеља и уз сваког младог почетника због чега је овај фестивал и посвећен младима и подржци на њиховом путу.

„Нажалост, нисам имао срећу да играм са Данилом Лазовићем али сам га, припремајући фестивал за ових шест годила, сасвим добро упознао. Пре свега преко његове ћерке Јелене и целе породице Лазовић али и кроз материјале које сам налазио о њему и његовом животу и раду. Овај фестивал је врло важна манифестација, како за Прибој и младе таленте тако и за колеге Данила Лазовића који одлазе са фестивала пуни утисака, испуњени и срећни“, каже директор фестивала, глумац Београдског драмског позоришта, Милорад Мики Дамјановић.

Фестивал отвара изложба „Завичај Данилу“ а након тога ће публика бити у прилици да ужива у програму „Млади глумци Данилу у част“ у коме ће учествовати глумци : Катарина Жутић, Никола Ракочевић, Андрија Кузмановић. Жарко Степанов, Владимир Ковачевић, Ђорђе Крећа, Сузана Лукић, Милица Јанкетић, Дуња Стојановић, Саша Ђурашевић, Михаило Лаптошевић и Милорад Дамјановић.



Другог дана у Прибој стижу ансамбл позоришта Пуж са представом „Бранкова гусаријада“ као и глумци Београдског драмског позоришта који ће извести комедију „Не играј на Енглезе“ у режији Сташе Копривице , по тексту Владимира Ђурђевића .

„Овај фестивал посебно је важан јер један мали и сиромашан град одваја средства за културу и не дозвољава да се култура занемари. Град слави име и чува успомену на великог глумца и тако даје шансу младим уметницима да покажу своје умеће и таленат те морамо рећи да је ово фестивал вредан велике пажње“, истиче глумац Милорад Дамјановић.

За трећи дан фестивала предвиђен је новоформирани програм “Кругови наде“ и представа „Јазавац пред судом“ позоришта Пркос у режији Михаила Лаптошевића . Исти дан на програму је и представа „Не оклевај! Импровизуј! аутора Срђана Ј. Карановића у којој играју глумци млађе генерације: Бранкица Себастијановић , Ивана Дудић, Јелисавета Караџић, Стефан Радоњић, Душан Матејић, Анита Стојадиновић и др.

Сваке године , последњег дана фестивала најбољи међу студентима, из земље и региона, који се такмиче у говорењу поезије, заслужено добија награду „Повеља Данило Лазовић“ и новчану награду.

Током ове вечери , публици ће се представити и глумци Радмила Живковић и Слободан Стефановић као музички гост.

ГЗС / Информер




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj dani danila lazovica manifestacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.158.882 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)