,,Мали Мисир“ у ивањичком селу Луке 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
,,Мали Мисир“ у ивањичком селу Луке
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
10.01.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица – Надомак Ивањице у селу Луке породица Кушић пре три године отворила је кафану а локалу су наденули

име по некадашњем називу овог места, ,,Мали Мисир”, што означава срећу и напредак.
Кафана са великом терасом подигнута је на прелепом месту, наднела се над Лучку реку која протиче дуж целог села које броји око 700 становника, и сигурно спада у једно од најживљих села ивањичког краја. Глава породице је Момчило а десна рука му је супруга Милка који су заједно изродили петоро деце, што је права реткост у данашње време.

Момчило и Милка Кушић, фото: Глас западне Србије

,,Имамо три сина и две кћери. Најстарија је, Јована има 26 година, а најмлађи је Павле (13). Немања има 25 лета а Кристина је закорачила у 22 годину. Стефан (19) је лане постао свој човек, пунолетан. Сложни смо и помажемо једни другима. Кристина је једина удата и она не живи са нама.То је наша лепотица била је и Мис Србије 2012. године”, с поносом у очима прича Милка.

Фото: Глас западне Србије

А гостију има, велико село па сваког часа неко наврати у крчму. Лети дођу и из града да се надишу ваздуха и уживају на тераси одакле пуца предиван поглед на живописни крајолик: ,,Не жалимо се, и хвала Богу све иде лепо. Супруга и ја одржавамо посао а деца прискачу у помоћ. Пошто смо на реци направили смо и рибњак који ће ове године бити у пуном раду. У сезони испечемо и по неко јагње, прасе а радимо и по наруџбини за пословне ручкове, на захтев. Све може, а нама је најважније да се гости лепо осећају у овом амбијенту. Наишла је мало криза задњих годину дана, а некада нисмо могли да навашемо печења колико се тражило”, прича Момчило.

Фото: Глас западне Србије

Иначе, село Луке је познато по бројним стругарама, градњи монтажних кућа и вредним домаћинима који се баве пољопривредом и сточарством. До села се лако стиже, јер је повезано добрим асфалтним путем са Ивањицом.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.904 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)