Референдум: На Руднику све тече нормално, до 10 сати изашло 4,8 одсто 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Референдум: На Руднику све тече нормално, до 10 сати изашло 4,8 одсто
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
16.01.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На Руднику референдумски дан тече без икаквих проблема, речено је за Глас западне Србије на лицу
На Руднику све тече нормално, до 10 сати изашло 4,8 одсто, фото; ГЗС

места где се одвија процес.

На гласачком месту бр. 36 у Основној школи Арсеније Лома, све је у реду, гласачке кутије и материјал отворени су тачно у 7.00 сати у присуству свих представника гласачког одбора.

Увидом у бирачки списак коначни број гласача варошице Рудник износи 1142, казала је за ГЗС председница Гласачког одбора Александра Сретеновић.

"Све је у реду и никаквих приговора нема. Имамо двоје заменика гласачког одбора који су оправдано одсутни из здравствених разлога. До 10 часова гласало је 55 људи, што износи 4,8 одсто", навела је она.

Мештани Рудника махом очекују да се гласом "за" потврде предложене уставне промене и кажу како очекују побољшање.

Грађани Србије данас излазе на референдум на коме ће се изјаснити о уставним променама које се тичу правосуђа, а на располагању су им два одговора: "за" или "против".

Уставне промене, по једнима, ако буду усвојене, ојачаће ту грану власти и допринети већој самосталности судија и тужилаца што ће, сматрају, имати и позитиван исход према путу ка Европској унији, док, по другима који се залажу за глас "не", уставне промене стварају могућност за устоличење тзв. партијског правосуђа и потпуно отуђење судија и тужилаца од других грана власти.


Глас "за" подржавају странке које чине владајућу коалицију, као и поједине невладине организације док иза гласа "против" стоје скоро све опозиционе политичке странке изузев Странке слободе и правде и Демократске странке, које ће, како су најавиле, бојкотовати данашњи референдум.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Rudnik referendum glasanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.345.935 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)