Рестрикције на снази у Бајиној Башти дуже од месец дана, незапамћена суша погодила мештане 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Рестрикције на снази у Бајиној Башти дуже од месец дана, незапамћена суша погодила мештане
Trenutno na sajtu: 568       |       Podeli:
10.09.2021 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - На територији општине Бајина Башта поново су уведене рестрикције воде
Фото: РИНА

јер су изоришта услед незапамћене суше на минимуму. Вода се за сада исључује од 23:30 до 05:30 часова, а уколико се тешко стање настави искључења би могла бити уведена и током дана.

"Дуже од месец дана имамо проблем са водом. Час је има, час нема. Током летњих високих температура било је претешкофункционисати, мада ни сада није много лакше. Сипамо воду у флаше и канте и чувамо сваку кап", рекао је Драган Миловановић из Бајине Баште.

Несташица воде још је драматичнија уколико се узме у обзир тренутна епидемијска ситуација, а број заражених на дневном нивоу је већ дуже време двоцифрен. Колико је стање аларматно показује и податак да су дневне потребе становништва око 180 литара воде у секунди, а на водозахвату на располагању им је само 77.

"Ово је један од најтежих и најдужих сушних периода, а слична ситуација била је само 1989. и 2012. године Тешкој ситуацији допринела је и енормна потрошња током летњих месеци и зато још једном се апелује на грађане да не кристе воду из градског водовода за заливање", поручују из ЈКП "12. Септембар".

Са сушом и рестрикцијима воде у претходом периоду суочавала се читава Западна Србија, а ванредна ситуација била је уведена у пет локалних самоуправа. Падавине су побољшале ситуацију, па су за разлику од Бајинобаштанаца грађани Чачка, Пожеге, Ариља, Горњег Милановца, Пожеге и Лучана добили воду.

 

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


voda restrikcije bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.963.057 посета
Тренутно на сајту: 569 посетилац(a)