За годину број незапослених смањен за 1.000 лица 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
За годину број незапослених смањен за 1.000 лица
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
24.01.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Национална служба за запошљавање - Филијала Краљево и Локални савет за запошљавање града Краљева

представили су резултате остварене у претходној години, као и резултате сарадње са партнерима на локалном тржишту рада.

Директорка краљевачке Филијале Националне службе за запошљавање Снежана Прелић је истакла да се на евиденцији незапослених лица Филијале Краљево, која обухвата град Краљево,општине Рашка и Врњачка Бања, налази 14.667 лица, од тога град Краљево има 10.045 незапослених лица. Број незапослених, на нивоу града Краљева, у односу на 2018.годину смањен је за 1.000.

Удруживањем средстава града и Националне службе за запошљавање-Филијала Краљево за мере активне политике запошљавања обезбеђено је 12.588.000 динара чиме су спроведени програм јавних радова, субвенције за самозапошљавање и програм Стручне праксе.

Поред тога, Одлуком о буџету за 2020.годину град Краљево планирао је средства за подстицај у самозапошљавању у износу од 10 милиона динара.Након што радна група направи Нацрт Локалног акционог плана за 2020.годину, који ће донети Градско веће, а који ће бити усвојен на седници Скупштине града, кренуће се са реализацијом ове мере.

Програм јавни радова одобрен је за 43 лица на период ангажовања у трајању од три месеца, субвенције за самозапошљавање одобрене су за 19 лица, а програм Стручне праксе одобрен је за 16 лица.

 ГЗС/Миланко Данловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Smanjen broj nezaposlenih kraljevo nacionalna filijala

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.887.345 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)