Нови асфалт на 1,3 километра главног пута у МЗ Горјани 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нови асфалт на 1,3 километра главног пута у МЗ Горјани
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
19.11.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Нови асфалт поставља се у Горјанима на главном путном правцу у овој месној заједници.

Ове године асфалтом се пресвлачи деоница дуга око 1,3 километра, а преостали део у истој дужини биће урађен наредне године.

Фото: Сајт града Ужице 

Овај путни правац ради се удруженим средствима мештана и Града у износу од шест милиона динара. Ненад Шибалић из Режијског одбора захвалио се градском руководству, мештанима и суграђанину Радомиру Босиљчићу који је помогао у изградњи овог пута.

“Овај пут не користе само мештани села већ се везује и за Радовце у општини Пожега одакле је ближе доћи овим путем него магистралом. Изградњом пута смо добили не само лакше путовање него и лакши проток роба и услуга. Такође постоји интересовање да се људи досељавају у овај део села, и расте потражња за куповином плацева што ће помоћи у многоме и мештанима овог дела села. Поред путне инфраструктуре важно нам је да решимо и проблем водоснабдевања. Данас смо имали конструктиван састанак и дошли смо до решења које би требало да разрадимо”.

И Милан Плавић за решавање свакодневних проблема залаже се више од 50 година. Зато му је како истиче посебно задовољство када се нешто конкретно уради.

“Град Ужице је разумео наше проблеме и помогли су нам да доведемо до овог стања да може свако да д0ђе аутом, да дође хитна помоћ, ветеринар и да нашу робу коју имамо можемо да извозимо на пијац. Ако решимо питање воде и пута онда имамо услова да у овом селу остане омладина, да се врати и да ово село буде пристојно за живот”.

Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице нада се да ће временске прилике бити повољне како би се завршили започети радови у овој, али и осталим месним заједницама.

“Завршени су Никојевићи, друга екипа ради крпљење путног правца Злакуса-Крвавци, ради се у Биосци, Стапарима и Гостиници где се завршава последњи путни правац, после чега се прелази у Каран. Оно што не стигнемо анексираћемо уговором и завршити на почетку следеће грађевинске сезоне”.

По речима Слободана Шиљковића члана Градског већа за саобраћај ради се и на градским улицама. Биће пресвучене новим асфалтом улице Липа и Момчила Тешића, а у складу са захтевима грађана и привредника који послују у овим улицама разматра се и промена смера кретања.

“Тиме ћемо добити директни излазак Улице Липа на кружни ток, за Градску општину Севојно, Златибор, десно у град. Из Улице Момчила Тешића сада идемо десно закрчујемо саобраћај и поново се враћамо на пешачки прелаз који свима представља проблем”.

Шиљковић додаје да се настављају и све остале активности везане за убрзање тока саобраћаја, ради се на студијама оправданости изградње нових кружних токова и анализи свих раскрсница.

 

 

 

 

ГЗС/Сајт града Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


grad uzice radovi put mz gorjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.674 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)