Равна гора 27 година после 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Равна гора 27 година после
Trenutno na sajtu: 645       |       Podeli:
13.05.2017 | 0 коментар(а)



Окупљање на Равној горе кренуло је деведесетих година као вид обележавања дана када је на ову планину стигао тадашњи пуковник Дража Михајловић



којег је касније народ унапредио у чин ђенерала. Деведесет друге године на тој планини у организацији Вука Драшковића и СПО подигнут му је споменик, а поводом тога на равногорском пропланку окупило се како многи тврде око 100.000 људи.

Неколико година касније на Равној гори саграђена је црква коју је пројектовао архитекта Пеђа Ристић, а одмах до ње и Дом културе. Велике заслуге поред СПО и Вука Дршковића, на градњи комплекста на Равној гори који се финансирао добровољним прилозима емиграције и донатора из земље припада Велимиру Илићу али и бројним чачанским привредницима који су били носиоци радова као што су Вук Бојовић и Живота Милинковић.

Фото: Глас западне Србије

Данас на Равној гори скоро три деценије касније остали су само излетници док су се политичари из само њима знаних разлога повукли.

Равна гора била је тема синоћње емисије у Дневнику западне Србије која се емитује на ТВ Лав+.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.186.649 посета
Тренутно на сајту: 645 посетилац(a)