Распад ОО СНС у Лучанима: Нова Србија смењује напредњачке функционере 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Распад ОО СНС у Лучанима: Нова Србија смењује напредњачке функционере
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
30.06.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Заменик председника скупштине Лучани Зорица Ковачевић (која се на том месту налази као представник Нове Србије)
Миломир Бешевић и заменик председника скупштине Лучани Зорица Ковачевић, фото: ГЗС

потписала је решење о смени Миломира Бешевића са места директора ЈКП “Комуналац” Лучани чиме је од јуче и званично директор овог јавног предузећа Обрад Стевановић.

У образложењу стоји да је на усмени предлог одборника Душка Милутиновића питање разрешења директора ЈКП “Коминалац” Миломира Бешевића стављено на дневни ред СО Лучани. Именовани одборник је у руци имао Писмено за које тврди да је првостепена пресуда Вишег суда у Чачку којим је поништено решење СО Лучани о именовању Бешевића на функцију директора.

Ову одлуку председница локалног парламента Зорица Милошевић одбила је да потпише, јер је изјавила да је она незаконита због начина на који је уврштена у дневни ред као и самог гласања о смени.

Бешевић смењен јер није  покосио одборнику двориште?!

Вероватно ће у списе, глупости ући образложење за смену Бешевића које је навео одборник Милутиновић.

“Предлагач је као разлоге за смену директора комуналног предузећа истакао да је комунална хигијена равна нули, наводећи као пример свадбу своје ћерке” а ради се о оптужби да му Комуналац није покосио жбуње око куће.

Имајући у виду наведено, СО Лучани је донела решење о разрешењу Миломира Бешевића.

         Председница Скупштине Зорица Милошевић (СНС)одбила, Зорица                 Ковачевић (НС)  потписала

 

Бешевић је кадар СНС која је на власти у Лучанима, али је смењен гласовима опозиције што представља прави куриозитет лучанских напредњака.

Вероватно се на овоме неће завршити јер ће део напредњака окупљених око председнице општине Весне Стамболић и њеног помоћника Михајла Николића – Фркана посмењивати и остале функционере за које се зна да су на страни повереника СНС у Лучанима Слободана Јоловића.

Први на тапету већ у понедељак могао би се наћи начелник Општинске управе Јован Ковачевић, затим заменик председника општине Миливоје Доловић и Милија Миленковић директор “Путева”, а највероватније и Саборски одбор.

Уколико се ово догоди биће то крај Општинског одбора лучанских напредњака, а у томе је одличну улогу одиграла опозиција на челу са Дверима, Новом Србијом, ГГ “Један Тим” и наравно Социјалистичком партијом Србије.

Познаваоци прилика ипак кажу да је разлог свему овоме сукоб који деценијама тиња између пвеениа СНС Слободана Јоловића и и директора фабрике “Милан Благојевић” Радоша Миловановића који је ЈКП “Комунално” замерио тужбу према фабрици због утрошене неплаћене воде, али то би могао бити само повод за наставак сукоба.

Други пвереник др Ацо Пајовиић ухватио је заветрину и по свему судећи балансира између два табора бдући да је  одлично удомљен на страначким функцијама.

У сваком случају та комбинација са опозицијом у случају Бешевић је победник.

Бешевић најављује тужбу

Миломир Бешевић поднеће тужбе против лица која су учествовала у овој како је рекао незаконитој смени.

Он сматра да је улога заменика председника скупштине Зорице Ковачевић, вечитог функционера локалне самоуправе, у свему овоме јако дискутабилна и да ће правду потражити на суду.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.244.075 посета
Тренутно на сајту: 413 посетилац(a)