Епидемиолошка ситуација се поправља, почиње постепено ублажавање мера 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Епидемиолошка ситуација се поправља, почиње постепено ублажавање мера
Trenutno na sajtu: 520       |       Podeli:
21.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У последња 24 сата пристигли су сви резултати тестираних са територије општине Горњи Милановац.

Још 3 лица су позитивна, те је укупан број заражених на тeриторији општине Горњи Милановац  сада 27, од којих су 2 лица нажалост преминула, а 5 их је излечено.
У току јучерашњег дана узета су само 4 бриса, што указује на смиривање епидемиолошке ситуације.
 “Епидемиолошка слика се поправља.  Јуче су узета само 4 бриса што значи да се ситуација смирује, али то никако не значи да сад треба да се опустимо. Почиње постепено ублажавање свих мера које је донела Влада Републике Србије. И даље морамо бити дисциплиновани, и  одржавати социјалну дистанцу како бисмо привели ову пандемију  крају”, рекао је Ковачевић.
У самоизолацији се тренутно налази 247 лица и у тај број улазе и контакти новозаражених. Иначе, од данас, полицијски час ће трајати сат времена краће, почиње од 18 часова и траје до 5 ујутру наредног дана. Радно време малопродајних објеката је од 7 до 17 часова. Грађанима старијим од 65 година дозвољена је получасовна шетња уторком, петком и недељом од  18 до 1 после поноћи, највише 600 метара од места становања, рекао је Ковачевић.
“ Од данас, дозвољен је рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичара, вулканизера, обућара, кројача, услуга хемијског чишћења, школа за обуку возача, као и послодавцима из области трговине на мало, дакле, књижаре, трговци моторних возила, бицикала, наутике, техничке робе и грађевинског материјала. Дозвољен је рад зелене, млечне и робне пијаце уз обавезну примену свих мера заштите против ширења корона вируса”, објаснио је Ковачевић, а од сутра почиње примена и једне нове мере.
ЈКП „Горњи Милановац“ почеће са дезинфекцијом свих заједничких просторија у стамбеним зградама, укључујући и степеништа, лифтове и све остале просторије које користе сви станари.
Што се тиче поделе пакета помоћи, они су достављени председницима у већини месних заједница, који даље врше расподелу према већ одређеном плану.
“Јутрос су из Хале Бреза одвезени пакети за Луњевицу, Бољковце, Шилопај, Ручиће, Љутовницу, Калиманиће, Накучане и Рељинце. То ће у току дана бити испоручено председницима месних заједница који ће пакете даље дистрибуирати корисницима помоћи. Од сутра креће расподела пакета на градском подручју и уколико буде потребе, тј. уколико нам се људи буду јављали да нису добили пакете у првом кругу, ми ћемо направити још једну извесну количину пакета како бисмо помогли свима којима је помоћ неопходна”, рекао је Ковачевић.
Према извештају, у протекла 24 сата на територији општине Горњи Милановац  једно лице прекршило је меру забране кретања за време полицијског часа и код судије за прекршаје изречена му је новчана казна.


 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kovacevic dejan gornji milanovac korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.194.735 посета
Тренутно на сајту: 520 посетилац(a)