Средњошколци освојили прво место на регионалном такмичењу у предузетничким вештинама Пословни изазов 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Средњошколци освојили прво место на регионалном такмичењу у предузетничким вештинама Пословни изазов
Trenutno na sajtu: 486       |       Podeli:
20.10.2022 | 0 коментар(а)



Идеја о отварању простора у коме би био обезбеђен простор за читање и учење а служили би се напици од гинка

који побољшавају концентрацију, освојила је прво место на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама Пословни изазов.

Такмичење је окупило више од 100 ученика из 26 средњих школа из југозападне Србије, и то из: Ариља, Бајине Баште, Чачка, Чајетине, Горњег Милановца, Гуче, Ивањице, Краљева, Крупња, Љига, Мионице, Новог Пазара, Пожеге, Пријепоља, Рашке, Ужица, Ваљева и Врњачке Бање.
Петочлани тимови састављени од ученика из различитих школа добили су задатак да осмисле производ или услугу који ће помоћи младим људима да одрже пажњу. Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове за своје идеје које су на крају дана у троминутној презентацији представили члановима жирија и публици.


Фото: Марко Ђоковић

Победу је однео тим кога су чинили ученици Економско-трговинске школе у Пријепољу, Средње школе у Крупњу, Економске школе у Чачку, Гимназије у Ивањици и Економске школе у Ужицу.

“Већина студената данас одлази у кафиће или се снебива по другим јавним местима да би несметано учила. Неснађени у таквој ситуацији врло често бивају избачени из кафића. Управо је то био мотив за оснивање нашег хуб-а”, објашњавају Ана, Дејан, Кристијан, Аделиса и Елена – чланови победничког тима.

Чланови три првопласирана тима обезбедили су себи место у Националном финалу које ће бити одржано у фебруару у Београду, а победници на националном нивоу ће учествовати на Пословном изазову западног Балкана заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Такмичење “Пословни изазов” је покренуто са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање. У току школске године на шест регионалних Пословних изазова (у Чачку, Лесковцу, Зајечару, Крагујевцу, Новом Саду и Београду) учествује више од 600 ученика из 90 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености.

 

“Циљ овог такмичења је да се ученицима пружи интензивно једнодневно искуство које им омогућава да искористе своје потенцијале, науче како се ради у тиму са непознатим људима и развијају своје презентацијске вештине док истовремено састављају реалан бизнис план”, изјавио је Дарко Радичанин из организације Достигнућа младих у Србији.


Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), НЦР Фондације, Уникредит банке, компаније и Универзитета Метрополитан.

 

 

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.328.195 посета
Тренутно на сајту: 487 посетилац(a)